Politiet drakk hittegodsøl

Øl som ble levert til hittegodskontoret ble drukket opp under Molde-politiets julebord. SEFO etterforsker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå risikerer Molde-politiet en bot på 20 000 kroner for grov uforstand, skriver Tidens Krav.

Politiets særskilte etterforskningsorgan SEFO har etterforsket saken siden oktober.

- Etterforskningen har avdekket manglende rutiner for behandling av hittegods på Molde politistasjon på alle nivåer, sier tingrettsdommer Ivar Svendsgård til NTB. Han er sjef for SEFO i Møre og Romsdal og Molde politidistrikt.

«Alle nivåer»

Svendsgård ønsker ikke å utdype hva som ligger i uttrykket «på alle nivåer», men bekrefter at etterforskningen har avdekket at en overordnet på stasjonen skal ha samtykket i at hittegods-øl kunne serveres på julebordet.

- Etterforskningen har avdekket at øl som er innlevert som hittegods til politistasjonen, ikke er blitt registrert som hittegods, sier Svendsgård.

Han bekrefter at SEFO har foreslått overfor statsadvokaten at Molde-politiet ilegges en bot 20.000 kroner for grov uforstand.

«Ikke ferdig»

Før SEFO ble satt på saken 13. oktober, ble politimesteren i Sogn og Fjordane oppnevnt som settepolitimester. Han fikk jobben med å finne ut om politiet på Molde politistasjon hadde tilegnet seg hittegods på ulovlig vis.

- Settepolitimesteren er ennå ikke ferdig med etterforskningen, sier SEFO-sjef Ivar Svendsgård til NTB.

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til NTB at saken ble kjent fordi en politistudent rapporterte om den til sine overordnede, som igjen rapporterte til politimesteren.

- Da jeg fikk rapporten, rapporterte jeg videre til statsadvokaten som bestemte at politimester Kjell Ese i Sogn og Fjordanene skulle lede etterforskningen i saken, forteller Nilssen.

Må vurdere reaksjonen

Nilssen sier han ikke vet om settepolitimesteren er ferdig med etterforskningen. Han ønsker ikke å foregripe hvordan han vil forholde seg dersom statsadvokatens reaksjon blir en bot på 20.000 kroner, slik SEFO har anbefalt.

- Jeg må vurdere premissene for reaksjonen før jeg tar stilling til om en eventuell bot skal aksepteres. Hvis vi ikke aksepterer boten, blir det rettssak på vanlig måte, sier Nilssen.

Han ønsker ikke å kommentere påstanden om at én eller flere overordnede ved Molde politistasjon skal ha godkjent serveringen av hittegods-øl på julebordet.