Søndre Land-drapet:

Politiet: Drapsofferet i Søndre Land ble sett i Dokka bare timer før han ble funnet død

Politiet ønsker kontakt med vitner som har sett Nils Olav Bakken (49) lørdag.

DOKKA: Her er en av de siste sikre observasjon av Nils Olav Bakken, ved Shell i Dokka Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DOKKA: Her er en av de siste sikre observasjon av Nils Olav Bakken, ved Shell i Dokka Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Innlandet politidistrikt bekrefter nå at Nils Olav Bakken (49), som ble funnet forbrent og drept ved en skogsvei i Veståsen i Søndre Land forrige lørdag 3.9.16 i 1930-tiden, sist ble sett i Dokka lørdag ettermiddag.

Politiet opplyser at dette har kommet fram gjennom avhør av vitner.

- Politiet er fortsatt interessert i opplysninger fra de som kan ha sett avdøde både tidligere på dagen og senere på ettermiddagen. I tillegg vil vi gjerne vite om noen har sett avdøde sammen med andre, både hjemme hos han og andre steder, samt om noen kan ha sett avdøde i bil med andre personer, heter det i en pressemelding fra politiet, som opplyser at de som vet noe eller tror de har opplysninger kan ta kontakt med politiet på telefon 61 11 26 50.

Et vitne sa i går til TV 2 at hun så Bakken i Dokka bare fire timer før han ble funnet drept.

Utover dette har den siste sikre observasjonen av 49-åringen vært at en lokal politimann så ham utenfor Shell-stasjonen i Dokka sentrum omtrent klokka 15.55, og politiet har hentet inn opptak fra stasjons overvåkningskamera.

Dette er noen av sporene politiet nå jobber med å kartelegge i saken:

  • Bankkort

Politiet forteller at de venter på svar fra Bakkens bank om hvor og når han sist brukte penger, men også hva han eventuelt har kjøpt.

  • Telefon

Trafikkdata og GPS-spor er en viktig del av etterforskningen og kartleggingen av Bakkens bevegelser etter han ble sist sett.

- Vi venter på svar for å finne ut hvem han har ringt og når, sier Johansen.

  • Overvåkningsbilder

Politiet jobber med å hente inn overvåkningsbilder fra både bomstasjoner i området og eventuelle overvåkningskameraer i området der Bakken bodde i Dokka og i Veståsen der han ble funnet drept.

- Videoovervåkning vil også innhentes i området. Vi er i gang med det, men vi har ikke fått noe resultater ennå, sier Johansen.

  • Vitneobservasjoner

Ifølge politiet er naboer og hjemmehelsetjenesten avhørt, i tillegg til andre vitner som har meldt seg. I går gikk politiet fra dør til dør i en rundspørring av personer som bodde i nabolaget til Nils Olav Bakken. Johansen sier, i likhet med lensmann Ole Bjerke i Dokka, at drapet kom overraskende.

- For oss kom drapet overraskende. Vi er ikke kjent med om hadde fått trusler den siste tida, men gjennom vitneavhør har det blitt kjent at han var engstelig og redd, sier politiadvokat Johansen.

  • Nettverk

Politiet er ikke kjent med om Bakken hadde fiender. De jobber nå med å kartlegge nettverket hans, både venner, bekjente og personer fra rusmiljøet.

- Det var i rusmiljøet han var, så det er spesielt der vi henter informasjon, men også andre venner og bekjente, sier politiadvokat Kristian Johansen.

  • Biologiske spor

I går startet Kripos med tekniske undersøker i Bakkens bopel. Også i dag skal de fortsette arbeidet.

 FUNNSTEDET: Omlag en halvtimes kjøring fra Gjøvik, ble den drepte mannen funnet. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet 
 FUNNSTEDET: Omlag en halvtimes kjøring fra Gjøvik, ble den drepte mannen funnet. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer