Politiet drepte Hells Angels-medlem

Et 23-årig medlem av Hells Angels ble skutt og drept av dansk politi ved Århus natt til lørdag, ifølge Hells Angels i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 25-årig venn av den drepte ble alvorlig skadd i skytedramaet, forteller Hells Angels-presidenten i Århus, Jimmy Nissen.

Den drepte skal ha vært såkalt prøvemedlem i motorsykkelbanden.

Tidligere lørdag opplyste politiet i Århus at en person var drept og en annen hardt skadd i et skytedrama der politiet skjøt. Ingen politimenn ble skadd.

Vitne

Nissen forteller at han ble kontaktet av en person lørdag, som var vitne til skytedramaet.

Vitnet skal ha fortalt at 23-åringen ble skutt etter at han hadde kjørt på en politibil med en firehjulstrekker. Politibilen, med to betjenter og hunder, ble skjøvet til siden av firehjulstrekkeren, i et forsøk på flukt. Men før firehjulstrekkeren kom noen vei, ble 23-åringen bak rattet skutt av politiet, forteller vitnet til Hells Angels-presidenten.

Vitnet skal selv ha vært på flukt fra politiet.

Hundepatruljen ble utkalt til Anelystparken i Tilst, et ind ustriområde utenfor Århus, klokken 02.20 natt til lørdag. Den drepte og den skadde skal sammen med flere andre personer ha vært i ferd med å stjele en gravemaskin. Politiet hadde også fått melding om at det var flere stjålne biler på stedet, før de rykket ut.

Statsadvokaten

Kriminalinspektør Allan Lund ved Århus politikammer ønsker ikke å kommentere opplysningene, og viser til statsadvokaten i Viborg, som automatisk kobles inn når politiet har løsnet skudd.

Vitnet, som selv flyktet fra skytedramaet, sier han lå på lasteplanet til firehjulstrekkeren da han først hørte 23-åringen bli rammet av ett skudd, så to skudd til. Deretter skal vitnet ha hoppet av bilen og flyktet til fots. Mens han løp hørte han fire-fem skudd til, forteller Nissen.

25-åringen som skal være livstruende skadd, skal ha befunnet seg i en annen bil da han angivelig ble skutt av politiet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer