Politiet drepte Hells Angels-medlem

Et 23-årig medlem av Hells Angels ble skutt og drept av dansk politi ved Århus natt til lørdag, ifølge Hells Angels i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25-årig venn av den drepte ble alvorlig skadd i skytedramaet, forteller Hells Angels-presidenten i Århus, Jimmy Nissen.

Den drepte skal ha vært såkalt prøvemedlem i motorsykkelbanden.

Tidligere lørdag opplyste politiet i Århus at en person var drept og en annen hardt skadd i et skytedrama der politiet skjøt. Ingen politimenn ble skadd.

Vitne

Nissen forteller at han ble kontaktet av en person lørdag, som var vitne til skytedramaet.

Vitnet skal ha fortalt at 23-åringen ble skutt etter at han hadde kjørt på en politibil med en firehjulstrekker. Politibilen, med to betjenter og hunder, ble skjøvet til siden av firehjulstrekkeren, i et forsøk på flukt. Men før firehjulstrekkeren kom noen vei, ble 23-åringen bak rattet skutt av politiet, forteller vitnet til Hells Angels-presidenten.

Vitnet skal selv ha vært på flukt fra politiet.

Hundepatruljen ble utkalt til Anelystparken i Tilst, et ind ustriområde utenfor Århus, klokken 02.20 natt til lørdag. Den drepte og den skadde skal sammen med flere andre personer ha vært i ferd med å stjele en gravemaskin. Politiet hadde også fått melding om at det var flere stjålne biler på stedet, før de rykket ut.

Statsadvokaten

Kriminalinspektør Allan Lund ved Århus politikammer ønsker ikke å kommentere opplysningene, og viser til statsadvokaten i Viborg, som automatisk kobles inn når politiet har løsnet skudd.

Vitnet, som selv flyktet fra skytedramaet, sier han lå på lasteplanet til firehjulstrekkeren da han først hørte 23-åringen bli rammet av ett skudd, så to skudd til. Deretter skal vitnet ha hoppet av bilen og flyktet til fots. Mens han løp hørte han fire-fem skudd til, forteller Nissen.

25-åringen som skal være livstruende skadd, skal ha befunnet seg i en annen bil da han angivelig ble skutt av politiet.

(NTB)