Politiet drepte mann i skuddveksling i København

Hadde leilighet under overvåkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i København bekrefter i en pressemelding like før klokka 06.00 i dag tidlig, at en mann ble skutt og drept under en skuddveksling med politiet i Nørrebro i København like etter klokka 05.00 i dag tidlig.

- Politiet hadde tidligere på dagen hatt en adresse på Nørrebro under observasjon. På et tidspunkt ankom en person som kunne være interessant for etterforskningen, skriver politiet.

Åpnet ild Ifølge København-politiet ble mannen ropt etter av politiet, men begynta da å avfyre skudd.

- Han ble ropt etter, avfyrte skudd og ble deretter skudd. Mannen er nå død. Ingen av politibetjentene ble rammet, skriver politiet.

Ifølge pressemeldinga undersøker politiet nå om personen kan stå bak begge skuddattentatene i København i dag, da én 55 år gammel mann ble drept under et ytringsfrihetarrangement der karikaturtegneren Lars Vilks var til stede. Tre politimenn ble skadd.

I natt ble én person skutt og drept utenfor en synagoge i København. Der ble to politimenn skad etter å ha blitt skutt i henholdsvis armer og bein.

SPERRET AV: Her har politiet sperret av Krystalgata i København, der én mann ble drept utenfor en synagoge natt til søndag. Nørrebro stasjon, der en person i dag tidlig ble skutt og drept av politiet, ligger like ved stedet for angrepet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SPERRET AV: Her har politiet sperret av Krystalgata i København, der én mann ble drept utenfor en synagoge natt til søndag. Nørrebro stasjon, der en person i dag tidlig ble skutt og drept av politiet, ligger like ved stedet for angrepet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Det var en ung jødisk mann som natt til søndag ble drept ved synagogen i København, melder dansk TV 2. Formannen for Det jødiske samfund i Danmark opplyser til danske TV 2 at mannen sto vakt utenfor synagogen. Den drepte mannen skal ha vært i 30-åra.

- Han foretok adgangskontroll ved synagogen i Krystalgade, fordi det var en jødisk konfirmasjon der, sier Dan Rosenberg Asmussen til TV 2.

Det lyktes ikke gjerningsmannen å komme inn i synagogen, sier Asmussen til TV-kanalen

Politiet har ennå ikke kunnet bekrefte om det er noen sammenheng mellom de to angrepene.

Kaos Dagbladets fotograf, Kristian Ridder-Nielsen befant seg tidligere i natt i København sentrum, ved Nørreport stasjon og Botanisk hage. Det er like ved der mannen ble skutt og drept.

- Det er store politistyrker på vei i alle retninger, vanlige politibiler, store mannskapsvogner og hundepatruljer. Over oss durer helikoptere. Midt oppi dette er det en masse fulle folk ute en lørdagskveld. Det er kaotiske scener, sier Kristian Ridder-Nielsen.

- Det er for tidlig å si om det er noe sammenheng mellom angrepene. Vi er ute etter to gjernigsmenn. Samtidig vet vi ikke hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om, men vi ønsker alle mulige tips, sier politiinspektør Allan Wadsworth-Hansen.

Politiet har også via mediene gått ut med en generell advarsel og sagt at det ikke er trygt å oppholde seg i indre by i København.

- Pass på dere selv, skriver politiet på Twitter.

- Det er et stort antall politifolk i det indre København. Følg deres anvisninger, fortsetter politiet.

- Det er ikke trygt å oppholde seg i København sentrum, forteller politiet.

Etterpå presiserte politiet at det ikke var noe portforbud i byen, men ba folk følge politiets anmodninger.