Politiet drepte psykisk syk mann i København

Mannen angrep politiet med sabel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 32 år gammel psykisk syk mann ble skutt og drept av politiet i København tirsdag kveld. To politibetjenter er såret etter at de ble angrepet av mannen.


Mannen skulle legges inn på psykiatrisk avdeling, men da to politibetjenter møtte opp i leiligheten hans på Nørrebro, trakk han en sabel og gikk til angrep. En av politibetjentene ble hogget i hodet med sabelen, og mannen fikk dessuten vristet tjenestepistolen ut av hendene på en av politibetjentene.


- Det ser ut til at politiet avfyrte tre skudd. Mannen ble truffet i brystregionen, i mageregionen og i skulderen, sier visestatsadvokat Anders Risager, som understreker at hendelsesforløpet fortsatt er uklart.


De to politibetjentene var tirsdag kveld fortsatt til behandling på Rikshospitalet i København. Det er ifølge visestatsadvokaten uvisst om mannen skulle tvangsinnlegges eller om det var snakk om en frivillig innleggelse. Politiets håndtering av saken vil bli gransket.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer