Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet drepte ubevæpnet mann som prøvde å få hjelp etter bilulykke

Jonathan Ferrell (24) ble skutt og drept på stedet.

ARRESTERT: Politibetjent Randall Kerrick (t.v) er tiltalt for uaktsomt drap på Jonathan Ferrell (t.h) i USA. Foto: POlitiet.
ARRESTERT: Politibetjent Randall Kerrick (t.v) er tiltalt for uaktsomt drap på Jonathan Ferrell (t.h) i USA. Foto: POlitiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonathan Ferrell ble mest sannsynlig skutt og drept etter at han forsøkte å få hjelp etter en bilulykke. Bilen han satt i hadde kjørt utfor veien, og den 24-årige amerikaneren banket på det første huset han kom til. En dame trodde det var hennes egen mann som banket på, men smelte igjen døra å ringte til politiet. Hun meldte om et innbruddsforsøk da hun så at det var en helt ukjent person på døra.

Meldte om innbrudd Jonathan Ferrell var skadet etter utforkjøringen og fortsatte å banke på døren. Etter en stund ga han opp og bevegde seg bort fra huset. Da Politiet kom til stedet, så de Ferrell komme gående - og han passet med beskrivelsen kvinnen hadde gitt på den potensielle inbruddstyven.

Løsnet flere skudd Ferrell kom løpende mot politiet, og en av polititjenestemennene prøvde å skyte ham med en elektrisk bedøvelsepistol - uten hell. Da Farell fortsatte å løpe mot dem trakk den ene av polititjenestemennene fram et våpen og skjøt Ferell med flere skudd. Den 24-årige mannen døde på stedet.

Nå tror politiet i Nord Carolina i USA at Jonathan Farell forsøkte å få hjelp etter bilulykken.

- Det var en ganske alvorlig ulykke. Vi tror at han kom seg ut av bilvraket ved å klatre gjennom den knuste bakruten, sier politisjefen i Charlotte-Mecklenburg, Rodney Monroe, til tv-kanalen WSOC.

Politiet har nå siktet politibetjent Randall Kerrick for uaktsomt drap. Han meldte seg selv for politiet lørdag ettermiddag lokal tid, og sitter nå varetekstfengslet med en kausjon på 50.000 dollar.

Det var tre polititjenestemenn på stedet, men Kerrick var den eneste som avfyrte sitt våpen. Politiet sier at han skjøt flere skudd uten å kunne si akkurat hvor mange ganger.

- Bevisene vi har viser at Mr. Ferrell kom løpende mot politioffiser Kerrick, og etterforskningen viser at skuddene mot Ferrell var overdreven voldsbruk, sier politiet i en uttalelse sent lørdag kveld.

Uaktsomt drap - Vår undersøkelse har vist at Kerrick ikke hadde en lovlig rett til å tømme tjenestevåpenet sitt. Kerrick er siktet for uaktsomt drap, noe som betyr at personen brukte overdreven makt i selvforsvar eller utført handling uten å ha til hensikt å drepe, sier Rodney Monroe.

Alle tre polititjenestemennene som var på åstedet, har nå blitt permittert med lønn. Politiet kaller episoden for «uheldig».

- Det har knust en familie, og det har skapt en veldig trist og urolig stemning i vår organisasjon. Jeg har snakket med Kerrick, og han er helt knust, sier politisjef Rodney Monroe.

Venner og familie er i sjokk over hendelsen, og de har uttrykt stor sorg i sosiale og tradisjonelle medier.

- Vi elsket ham. Vår familie elsket ham, sier Ferrells kommende svigermor til tv-kanalen WSOC.

Jonathan Ferell var forlovet og skulle snart gifte seg. Hans ville blitt 25 år i neste måned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media