Tina-saken:

Politiet enig i at Tina-siktet skal få norgesrekord i oppreisningserstatning

- Fornøyelig.

TINA-SAKEN: Advokat Olav Sylte representerte en av de som var siktet i Tina-saken. Nå er siktelsene henlagt mot de fire som intet straffbart forhold bevis. Tina-saken er sendt til Kripos' Cold Case-gruppe.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TINA-SAKEN: Advokat Olav Sylte representerte en av de som var siktet i Tina-saken. Nå er siktelsene henlagt mot de fire som intet straffbart forhold bevis. Tina-saken er sendt til Kripos' Cold Case-gruppe.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I midten av november leverte advokatene Olav Sylte og Trond Wåland inn krav om oppreisningserstatning på 750 000 kroner hver til to av de fire mennene som var siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Nå har politiet, ved politiadvokat Herdis Traa, også vurdert at oppreisningserstatning på inntil 750.000 kroner er et rimelig beløp for den belastningen saken har vært for Syltes klient.

Det går fram av politiets innstilling til Statens sivilrettsforvaltning.

Norgesrekord

Dermed ligger det an til tidenes høyeste oppreisningserstatning til noen som er utsatt for urettmessig straffeforfølging i Norge, hvis ikke Statens sivilrettsforvaltning er uenig med politiet og advokaten.

Både Traa og Sylte mener at Tina-saken kan sammenlignes med Bjugn-saken for de siktede. Der ble det gitt 200 000 kroner i oppreisning, som tidligere var det høyeste beløpet i denne typen sak.

- Jeg er veldig fornøyd med hurtig saksbehandlingen og vurderingen til politijuristen. Jeg har snakka med klienten, og han er svært fornøyd med at beløpet muligens kan bli utbetalt uten en ny rettssak, som vil være belastende for alle parter, sier Sylte til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer