TINA-SAKEN: Advokat Olav Sylte representerte en av de som var siktet i Tina-saken. Nå er siktelsene henlagt mot de fire som intet straffbart forhold bevis. Tina-saken er sendt til Kripos' Cold Case-gruppe.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TINA-SAKEN: Advokat Olav Sylte representerte en av de som var siktet i Tina-saken. Nå er siktelsene henlagt mot de fire som intet straffbart forhold bevis. Tina-saken er sendt til Kripos' Cold Case-gruppe.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Tina-saken:

Politiet enig i at Tina-siktet skal få norgesrekord i oppreisningserstatning

- Fornøyelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I midten av november leverte advokatene Olav Sylte og Trond Wåland inn krav om oppreisningserstatning på 750 000 kroner hver til to av de fire mennene som var siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Nå har politiet, ved politiadvokat Herdis Traa, også vurdert at oppreisningserstatning på inntil 750.000 kroner er et rimelig beløp for den belastningen saken har vært for Syltes klient.

Det går fram av politiets innstilling til Statens sivilrettsforvaltning.

Norgesrekord

Dermed ligger det an til tidenes høyeste oppreisningserstatning til noen som er utsatt for urettmessig straffeforfølging i Norge, hvis ikke Statens sivilrettsforvaltning er uenig med politiet og advokaten.

Både Traa og Sylte mener at Tina-saken kan sammenlignes med Bjugn-saken for de siktede. Der ble det gitt 200 000 kroner i oppreisning, som tidligere var det høyeste beløpet i denne typen sak.

- Jeg er veldig fornøyd med hurtig saksbehandlingen og vurderingen til politijuristen. Jeg har snakka med klienten, og han er svært fornøyd med at beløpet muligens kan bli utbetalt uten en ny rettssak, som vil være belastende for alle parter, sier Sylte til Dagbladet.

- Saken er også fornøyelig som advokat. Dette beløpet er norgesrekord og det er interessant at politiadvokaten er enig i beløpet vi krevde, sier Sylte.

Saken

Siktelsene mot mennene ble henlagt som intet straffbart forhold, altså at politiet til slutt konkluderte med at det ikke var noen grunn til mistanke mot dem, i september i år. Da hadde de vært siktet i nesten et år.

Saken startet opp på grunn av et lydopptak, men seinere viste det seg at mannnen som på opptaket snakket om å ha drept Tina Jørgensen hadde «falske minner».

De fire ble løslatt etter tre uker i varetekt, fordi det var tvil om bevisene mot dem. Siktelsene ble opprettholdt, men altså henlagt i september.

- Saken er fortsatt belastende for min klient, og den vil nok være det for resten av livet hans, selv om det ble konkludert klart at det ikke var noen grunn til mistanke mot ham, sier Sylte.

Thomas Randby varslet også at hans klient krevde oppreisningserstatning i november. Det samme gjorde Odd Rune Torstrup, som representerer mannen som tilsto drapet på Tina i et lydopptak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer