Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet er desperate etter mystisk nødanrop fra liten jente: Hvor er Ellie (3) og hennes syke mor?

999-sentralen mottok mystisk nødanrop fra liten jente.

BER OM HJELP: Politiet her i West Yorkshire klarer ikke å finne ut på egen hånd hvor ei lita jente, som meldte at moren hennes hadde falt om, har ringt fra. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
BER OM HJELP: Politiet her i West Yorkshire klarer ikke å finne ut på egen hånd hvor ei lita jente, som meldte at moren hennes hadde falt om, har ringt fra. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var ved 12-tida i går formiddag at nødsentralen 999 hos ambulansetjenesten i West Yorkshire mottok det dramatiske anropet. Stemmen til ei lita jente sa følgende, før samtalen ble brutt:

• Jenta heter Ellie, er tre år gammel og bor i Leeds
• Moren heter Stacey Hall
• De to bor i husnummer 23, i ei gate som inneholder ordet «Court» (noe som ikke er uvanlig i England)
• Moren har falt om på gulvet, og nå rører hun seg ikke lenger. Hun har en toast-skive i hånda.
• Besteforeldrene hennes bor i Bridlington i East Yorkshire
• Jenta selv har ropt til moren og prøvd å dytte på henne
• Huset var låst - både fram- og bakdøra - og jenta kom seg ikke ut

Til tross for disse opplysningene og en hektisk, innledende etterforskning har ikke politiet klart å finne ut hvor Stacey Hall bor eller nærmere om hva som har skjedd.

Ber om hjelp Samtalen varte i 33 minutter, men har så langt vært umulig å spore. Derfor går politiet nå ut hos BBC og ber publikum desperat om hjelp:

- Vi må finne ut hvor jenta og moren bor. Vi håper at noen der ute, som kjenner familien, kan kjenne igjen disse opplysningene, sier etterforsker Lisa Griffin i West Yorkshire-politiet til BBC.

- Vi tar denne situasjonen svært alvorlig, og slik situasjonen står nå har vi en kvinne med akutt behov for medisinsk hjelp og ei lita jente som også trenger vår hjelp.

Prøvd å spore Politiet har forsøkt å spore familien i sine registre, på sykehus og i den britiske utgaven av folkeregisteret - uten hell.

Det er helt andre regler og systemer for lagring av personopplysninger i England enn i Norge.

Eksempelvis telefonkataloger, en del adresseopplysninger, skatteinformasjon og andre opplysninger som i større eller mindre grad er offentlige i Norge er strengt beskyttet i England.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media