- Politiet er idioter

Sveriges visestatsminister trodde han hadde lagt på røret etter TV-intervjuet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Politifolk er idioter og distriktspolitiet er så jævlig sløve, uttalte Sveriges visestatsminister Bosse Ringholm i dag, uvitende om at TV4s mikrofoner fanget det opp.

De krasse ordene falt etter et intervju om illegale spilleautomater.

Noen minutter tidligere hadde visestatsministeren sagt til nyhetsreporteren at han tror politiet gjør alt de kan for å få bukt med den illegale spillindustrien i landet.

Kringkastet i kveld

Bosse Ringholm trodde han hadde lagt på røret, men den gang ei. TV4 kringkastet i kveld den drøyt to minutter lange sekvensen der Ringholm diskuterer politiets inkompetanse med en medarbeider.

Han sier blant annet:

- Jeg kan jo se om du går inn hos en tobakksforhandler i Stockholm her. Mange har jo et forheng og forsøker du komme bak forhenget så får du se hva som står der. Der står som oftest en illegal spillemaskin.

- Det er jo ikke vanskeligere for politiet å gå inn og oppdage det, men de gjør det ikke. De er så jævlig sløve.

DISKUTERTE SPILLEAUTOMATER: Bosse Ringholm og Valgerd Svarstad Haugland diskuterte politikken omkring nettopp spilleautomater tidligere i år. Foto: SCANPIX
DISKUTERTE SPILLEAUTOMATER: Bosse Ringholm og Valgerd Svarstad Haugland diskuterte politikken omkring nettopp spilleautomater tidligere i år. Foto: SCANPIX Vis mer

Ringholm beskriver også en politimann som har gått til media med saken som «en idiot». Videre sier han at «politiet prioriterer å ikke gjøre noe, for da gjør de ikke noe galt».

- Alvorlig

Hør visestatsministerens tirade mot politiet her.

Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner i Sverige i kveld. TV-kanalens innenrikspolitiske kommentator, Lena Smedsaas, betegner episoden som meget alvorlig. Politiforbundet sier at de føler seg krenket.

TV2s sportskommentator Harald Bredeli tabbet seg ut på liknende måte i forrige uke. Han ironiserte over håndballspiller Gro Hammerseng da han trodde mikrofonene var avslått.