Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvinningssaken:

- Politiet er ingen part i forhandlingene

Politiet bekrefter at forhandlingene i forsvinningssaken skjer utelukkende mellom de antatte gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie.

POLITIINSPEKTØR: Tommy Brøske under politiets pressekonferanse om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
POLITIINSPEKTØR: Tommy Brøske under politiets pressekonferanse om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

89 dager har gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. I like mange dager har politiet jaktet intenst på det de mener er gjerningsperson som har bortført 68-åringen.

Fremdeles står politiet uten svar på hvor kona til milliardær Tom Hagen befinner seg, om hun er i live eller hva som har skjedd. I forrige uke kalte familiens bistandsadvokat, Svein Holden, inn til pressekonferanse for å gi følgende beskjed: det har vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene.

Forhandler ikke

Det som av Holden blir beskrevet som et budskap, tikket inn 16. januar. Årsaken til at det var advokaten, og ikke politiet, som gikk ut med budskapet, er ifølge politiinspektør Tommy Brøske enkel.

- Det er helt naturlig, for politiet er ingen part i forhandlingene. Først og fremst er det familien som må gjøre sine vurderinger. I tillegg prøver vi å være en god rådgiver ut ifra våre erfaringer med lignende saker, sier Brøske til Dagbladet.

SØK: Politiet anser Langvannet ved ekteparet Hagens bolig som en del av det utvidede åstedet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Fant gjenstander

Mandag morgen gikk politiet ut med pressemelding om at det etter tre dager med dykkersøk i Langvannet, like ved ekteparet Hagens bolig, er gjort funn av gjenstander. Hva disse er, vil politiet foreløpig ikke utdype.

- Jeg kan ikke si hvor mange eller hva gjenstandene er, annet enn at de vil bli undersøkt nærmere. Det er for tidlig å si om de er relevante for saken, sier Brøske.

På generelt grunnlag kan legger han til at det er sannsynlig at det gjøres funn når et slikt søk settes i gang. Men hvorvidt gjenstandene vil gi dem svar på noen av de mange spørsmålene i saken, vil det ta tid å undersøke.

Fortsatt etterlyst

Drøye to uker har gått siden politiet gikk ut og etterlyste to personer i forbindelse med forsvinningssaken. Personene var fanget opp av overvåkningskameraer like ved Tom Hagens arbeidsplass, samme dag som hans kone forsvant.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Brøske bekrefter mandag at de to fremdeles ikke er identifisert, og de har heller ikke meldt seg selv.

- Vi ser på dette som et sentralt etterforskningsskritt. Jeg vil ikke kommentere hvorvidt vi har flere bilder av disse, men vi jobber iherdig med å identifisere dem fremdeles. Samtidig vil jeg understreke at de har status som vitner - det er ikke endret, sier politiinspektøren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!