- Politiet er kjeltringer!

Hæren skal ha skutt mot Mursi-tilhengere, skriver AFP. Flere skal være døde, titalls skal være skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De blodige og massive demonstrasjonene fortsetter i Kairos gater.

Nå skal hærens soldater, ifølge nyhetsbyrået AFP, ha skutt mot flere Mursi-støttespillere på vei mot hovedkvarteret til Republikanergarden. Minst tre personer skal være drept av hæren, skriver nyhetsbyrået.

En talsmann for hæren avviser samtidig at de har skutt og drept demonstranter. Han sier militæret skjøt med løsammunisjon og brukte tåregass.

Flere Mursi-tilhengere har nå mobilisert etter fredagsbønnen, slagordet er: «Demonstrere, demonstrere, demonstrere», men det skal gjøres på fredelig vis.

 V-TEGNET:  En egyptisk demonstrant viser V-tegnet samtidig som et millitærfly har laget et hjerte på himmelen: Foto: AP Photo/Amr Nabil.
V-TEGNET: En egyptisk demonstrant viser V-tegnet samtidig som et millitærfly har laget et hjerte på himmelen: Foto: AP Photo/Amr Nabil. Vis mer

Militæret skal ha skutt flere ganger i lufta for å markere seg og stemningen er urolig, forteller Dagbladet-reporteren som er i Kairo.

- Vi er villige til å dø for presidenten, roper noen demonstranter til Dagbladet.

- Kaotisk CNN skriver at en person ble drept og syv personer ble skadet da en gruppe bevæpnede menn angrep en politistasjon. Meldingene kommer fra en talsmann i det egyptiske helsedepartementet.

I tillegg skal ti personer være skadet i Damanhour i opptøyene som nå pågår mellom Mursi-tilhengere og Mursi-motstandere, skriver den egyptiske TV-kanalen Nile TV.

Situasjonen i Egypt er kaotisk og lite oversiktlig. Tidligere denne uken valgte hæren å avsette Mohamed Mursi, som var landets første demokratisk valgte president.

«Politiet er kjeltringer!» Dette har ført til at flere og flere Mursi-tilhengere nå har tatt til gatene for å demonstrere mot landets myndigheter og hæren som offisielt avsatte presidenten.

 MOTSTAND: Det er ventet at hundretusen mennesker vil møte opp ved moskeen i Nasr City for å gjøre motstand mot at Mursi ble avsatt. Foto: AP Photo/Amr Nabil.
MOTSTAND: Det er ventet at hundretusen mennesker vil møte opp ved moskeen i Nasr City for å gjøre motstand mot at Mursi ble avsatt. Foto: AP Photo/Amr Nabil. Vis mer

Det går flere rykter om at den tidligere presidenten blir holdt innesperret i hovedkvarteret. BBC melder at hæren skal ha drept Mursi-tilhengere. Utenfor universitet i Kairo har det nå samlet seg en flere demonstranter som lenker seg sammen og roper: «Politiet er kjeltringer!»

Det er ventet at hundretusen mennesker vil møte opp ved moskeen i Nasr City for å gjøre motstand mot at Mursi ble avsatt.

Dagbladet kommer med mer.

 AMPERT:  Det skal være svært amper stemning på 6.oktober-brua ved Tahrir-plassen. CNN melder at det skal være intense kamper på stedet der nå. Foto: AP Photo/Hassan Ammar.
AMPERT: Det skal være svært amper stemning på 6.oktober-brua ved Tahrir-plassen. CNN melder at det skal være intense kamper på stedet der nå. Foto: AP Photo/Hassan Ammar. Vis mer