FINKJEMMER: Over ett år etter drapet har politiet nå pågrepet og sitet to personer for drapet på Halvor Sva (64).  Her fra da kriminalteknikere finkjemmet åstedet 20. oktober i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FINKJEMMER: Over ett år etter drapet har politiet nå pågrepet og sitet to personer for drapet på Halvor Sva (64). Her fra da kriminalteknikere finkjemmet åstedet 20. oktober i fjor. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Politiet er skuffet over at det er voksne personer i Sør-Odal som sitter på opplysninger

To personer er varetektfengslet og siktet for påkjørselen avHalvor Sva (64).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I går ble det kjent at politiet i Hedmark har pågrepet og varetektsfengslet to personer for påkjørselen som kostet 64 år gamle Halvor Sva livet på Skarnes i Sør-Odal i oktober i fjor.

På en pressekonferanse i dag sa politiadvokat Bjørn Pettersen at politiets inntrykk er at flere holder tilbake opplysninger om billdrapet.

- Politiet ønsker fortsatt tips i saken, og er skuffet over at det er voksne personer i Sør-Odal som sitter på opplysninger som burde ha vært kommunisert til politiet. Politiet har pratet med noen av disse, men vet at det finnes flere voksne som sitter på viktig informasjon. Det er snakk om et liv som er gått tapt. Da må vi legge prinsippene til side, sier politiadvokat Bjørn Pettersen ifølge Glåmdalen.

Ifølge avisa er de to menn hjemmehørende i Sør-Odal og Nes, er pågrepet og siktet etter straffelovens paragraf 239:

DREPT: Halvor Sva ble drept i Sør-Odal i oktober i fjor. Foto: Privat
DREPT: Halvor Sva ble drept i Sør-Odal i oktober i fjor. Foto: Privat Vis mer

«Den som uaktsomt ved bruk av våpen, ved motorvogn eller på annen måte forvolder en annens død, straffes med fengsel inntil 3 år eller under særdeles skjerpende omstendigheter inntil 6 år. Under særdeles formildende omstendigheter kan bøter anvendes».

Jaktkamerater på elgjaktlaget fant Sva sterkt forkommen i ei grøft ved Ullernvegen i Sør-Odal etter påkjørselen. Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk, men han døde kort tid etterpå.

Obduksjonsrapporten bekreftet teorien om at han var blitt påkjørt.

Politiet satte i gang en bred etterforskning etter påkjørselen. Kripos har også bistått politiet i saken.