Politiet etablerer egen Breivik-enhet

Målet er å finne eventuelle medskyldige i terrorhandlingene.

EGEN ENHET: Politiet danner en egen enhet for å etterforske terrorhandlingene Anders Behring Breivik sto bak. Her ser massemorderen fram fra baksetet i en politibil. Foto: Roger Vikström/Expressen
EGEN ENHET: Politiet danner en egen enhet for å etterforske terrorhandlingene Anders Behring Breivik sto bak. Her ser massemorderen fram fra baksetet i en politibil. Foto: Roger Vikström/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En egen etterforskningsenhet skal kartlegge hver minste bevegelse gjort av Anders Behring Breivik de siste ti årene.

Politiet skal forsøke å danne seg et fullstendig bilde av den terrorsiktedes framgangsmåte og kartlegge hans motivasjon og handlinger, skriver NRK.

- Generelt ser vi på alle hans bevegelser, kontakter og tilknytning han har hatt mot utlandet, for å se om noen av hans kontakter kan ha medvirket til terroren, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Christian Hatlo.

Han ønsker ikke å uttale seg om konkrete ting i etterforskningen.

Det er ennå ikke avklart hvem som skal lede enheten. Mange av de samme etterforskerne som jobber med saken i dag, vil være en del av den nye enheten, ifølge Hatlo, som heller ikke vil si når det neste avhøret av den terrorsiktede vil skje.

- Etterforskningen vil ta mange måneder og enheten vil være iverksatt mandag eller tirsdag. Da vil vi få lettere overblikk over informasjonsstrømmen. I innledningsfasen har veldig mange blitt dratt ut fra sine vanlige gjøremål for å jobbe med saken, men det vil bli tatt en avgjørelse på hvem som vil bli igjen raskt, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer