Politiet etter mystisk dødsfall: - Vi aner ikke hva som har skjedd

Politiet kan ikke gi noe klart svar på hva som skjedde da en utenlandsk kvinne omkom natt til søndag.

ETTERFORSKER: Politiet sliter med å få klarhet i nøyaktig hva som skjedde da en kvinne døde og en annen ble alvorlig skadd på en skogsbilvei ved Snartemo natt til søndag. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
ETTERFORSKER: Politiet sliter med å få klarhet i nøyaktig hva som skjedde da en kvinne døde og en annen ble alvorlig skadd på en skogsbilvei ved Snartemo natt til søndag. Foto: Vidar Ruud/NTB ScanpixVis mer

- Dette er en veldig, veldig vanskelig sak, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til Dagbladet.

Dødsfallet ble først meldt etter en ATV-ulykke i bygda Snartemo i Vest-Agder natt til søndag. Ytterligere en kvinne er på sykehus, alvorlig skadd.

Men politiet er ikke sikre på om ATV-kjøring er årsaken til hendelsen. Det var VG som først omtalte saken.

Så usikre er politiet på hva som har skjedd, selv etter tekniske undersøkelser og en rekke avhør, at de rett og slett ikke kan utelukke noen ting som helst.

- Vi aner faktisk ikke hva som har skjedd, om det er en ATV-ulykke eller en annen type ulykke. En person er funnet hardt skadd, og en annen død, kort avstand fra hverandre, sier politiadvokat Hille til Dagbladet.

Flere vitner er avhørt i saken, men ingen har status som siktet eller mistenkt. Den avdøde og den skadde er heller ikke identifisert, og pårørende er derfor ikke varslet. Men kvinnene er fra utlandet.

Den skadde kvinnen, som i dag er operert på Sørlandet sykehus, anses derfor som et nøkkelvitne i saken.

Hille sier:

- Vi kan ikke utelukke noen ting.

Klokka 22.20 bekrefter operasjonsleder Eivind Formo overfor Dagbladet at politiet søndag kveld har hatt en samtale med den skadde kvinnen, men noe mer ønsker de ikke å gå ut med på nåværende tidspunkt.

Kvinnene var søndag ettermiddag altså ikke identifisert, og politiet jobber nå med å finne ut deres tilhørighet, hvorfor de var i området og hvor de er bosatt. Pårørende er derfor heller ikke varslet.