<strong>DEFEKT KLIMAANLEGG:</strong> En kvinne trilles inn i en ambulanse etter å ha blitt evakuert fra The Rehabilitation Center i Hollywood Hills onsdag. Pleiehjemmets klimaanlegg sluttet å virke da strømmen gikk på grunn av ekstremværet Irma. Foto: Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB scanpix
DEFEKT KLIMAANLEGG: En kvinne trilles inn i en ambulanse etter å ha blitt evakuert fra The Rehabilitation Center i Hollywood Hills onsdag. Pleiehjemmets klimaanlegg sluttet å virke da strømmen gikk på grunn av ekstremværet Irma. Foto: Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB scanpix Vis mer

Politiet etterforsker åtte dødsfall ved pleiehjem i orkanrammede Florida

Dødsfallene skyldes trolig varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amerikansk politi etterforsker åtte dødsfall ved et overopphetet pleiehjem som mistet strømmen etter ekstremværet Irma i delstaten Florida.

Over 100 beboere ble evakuert fra institusjonen i byen Hollywood på grunn av intens varme. Tre ble funnet døde på pleiehjemmet da politiet ble oppringt om en person som hadde fått hjerteinfarkt onsdag morgen. Tre andre pasienter døde etter å ha blitt brakt til sykehus. Senere onsdag oppjusterte politiet tallet til fem.

VÆRFENOMEN: Et svært uvanlig værfenomen har oppstått etter orkanen «Irma»s herjinger. Men at et helt hav tilsynelatende «forsvinner», er ikke så rart som mange tror. Video: CNN. Les hele saken her: http://bit.ly/2wRwuVS Vis mer

Politisjef Tom Sanchez sier dødsfallene trolig skyldes varmen, men andre årsaker etterforskes også.

- Det er en veldig trist hendelse. Vi tror foreløpig at dødsfallene kan være tilknyttet strømtapet under uværet, sier Sanchez på en pressekonferanse onsdag.

Pleiehjemmets klimaanlegg virket ikke, men politiet kan foreløpig ikke fastslå om all strømforsyningen var borte.

De fleste beboerne som er blitt innlagt onsdag, behandles for pustevansker, dehydrering og lidelser knyttet til overoppheting, opplyser sykehuset.

Floridas guvernør Rick Scott sier han har beordret en gransking fra delstatsmyndighetene.

- Jeg kommer til å aggressivt kreve svar på hvordan denne tragiske hendelsen kunne skje, sier Scott.

Ekstremværet Irma antas å ha krevd minst tolv menneskeliv i Florida, ikke medregnet de åtte som døde i Hollywood onsdag. I tillegg er seks dødsfall blitt knyttet til uværets herjinger i delstatene South Carolina og Georgia.

Flere millioner husstander og bedrifter ble strømløse etter at Irma feide innover sørlige deler av Florida som en kategori 4-orkan søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer