Politiet etterforsker drapstrusler mot Krekar

Det setter advokat Brynjar Meling pris på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har bestemt seg for å starte etterforskning av Facebook-gruppa som oppfordrer til drap på Mulla Krekar.

- Vi ser at saken har skapt så stor oppmerksomhet i media at vi har bestemt oss for å starte en innledende etterforskning. Først og fremst for å skaffe oss litt oversikt, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Facebook-gruppa, som samlet inn penger til leiemord på Mulla Krekar, er nå fjerna.

Det er VGNett som bringer nyheten om etterforskningsstarten. Kristiansen sier til avisa at det at gruppa nå er fjerna, tyder på at situasjonen ikke er akutt.

- Vi føler vel det at når saken er tatt ned og av det som fremgår betyr at vi ikke står ovenfor en aksjonsfase. Vi er mer i en etterforskningssituasjon, mener Kristiansen til avisa.

Gruppa ble oppretta av en 28 år gammel nordmann fra Østlandet som skriver følgende på nettstedet:

«For Drapet av Norges fiende nr 1. Siden krek gjemmer seg bak ytringsfriheten og oppfordrer til drap på fiender av Islam som han kaller oss starter jeg herved en gruppe for folk som er villige til å donere penger for å gi en viss person en kule i Panna».

Han fortalte Dagbladet.no i går at sida var ironisk ment. Politiet ønsker ikke å si om det er selve Facebook-gruppa eller personen som står bak den de nå har startet etterforskning mot.

FOTO: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
FOTO: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

Politiet har i dag ikke mottatt noe anmeldelse i saken, men valgte likevel å starte etterforskning.

- Det ble beslutta i formiddag, sier Kristiansen, som ikke ønsker å gå i detalj om verken lovoparagrafer eller andre opplysninger i startfasen av etterforskningen.

Mulla Krekars advokat, Brynjar Meling, er fornøyd med at politiet nå tar affære.

- Jeg setter pris på at politiet tar denne saken på alvor. Den Facebook-gruppa inneholdt navn fra forskjellige miljøer som understreker alvoret i saken, sier Meling til Dagbladet.no.

ETTERFORSKER: Politiinspektør Terje Kristiansen.
FORNØYD: Krekars advokat, Brynjar Meling, setter pris på at politiet ser alvoret i saken.