Politiet etterforsker Ellen Uglands dødsfall som mistenkelig

Koblet inn Kripos etter at de fikk obduksjonsrapporten. Politiet tok i kveld med seg flere eiendeler fra 57-åringens leilighet.

BLE MINNET: I Ugland-selskapenes administrasjonsbygg i Grimstad hadde ansatte i går tent lys for avdøde Ellen Ugland (57). Foto: Kjartan Bjelland/Fædrelandsvennen
BLE MINNET: I Ugland-selskapenes administrasjonsbygg i Grimstad hadde ansatte i går tent lys for avdøde Ellen Ugland (57). Foto: Kjartan Bjelland/Fædrelandsvennen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSAKER/OSLO (Dagbladet): Politiet etterforsker milliardærenke Ellen Uglands dødsfall som mistenkelig, og har koblet Kripos inn i etterforskningen. Det opplyser Asker og Bærum politidistrikt selv på politiets nettsider.

Den 57-årige kvinnen, som var god for nærmere 1,4 milliarder kroner, døde brått mandag, i sin leilighet på Lysaker Brygge utenfor Oslo. Ifølge Dagens Næringsliv var hun kledd for å gå på tur og ble funnet av sin niese, Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45). De to skal ha hatt et spesielt og nært forhold.

Klær og dokumenter Sivilkledde politifolk var i Uglands leilighet i kveld, og tok med seg en rekke eiendeler. Blant eiendelene er det tilsynelatende både klær pakket inn i plast, og dokumenter.

En nabo i oppgangen sier til Dagbladet at politiet allerede mandag rundspurte naboer om de hadde sett eller hørt noe mistenkelig.

Ugland sto i sentrum for en lang og opprivende arvekonflikt etter at mannen, rederen Johan Jørgen Ugland (88), døde tidligere i år (se faktaboks).

Etter først å ha erklært at dødsfallet var naturlig, har politiet tatt helomvending og har nå altså iverksatt drapsetterforskning etter at den foreløpige obduksjonsrapporten er lagt fram i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer