Politiet etterforsker gruppevoldtekt på russetreff

Russejente har fortalt politiet at hun ble voldtatt av fire medruss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En russejente (18) har fortalt politiet at hun ble voldtatt av fire medruss på landstreffet for russen på Lillehammer natt til søndag.

Jenta har fortalt at voldtekten skal ha foregått i en russebuss inne på selve området hvor russetreffet arrangeres.

«Politiet søker tre-fire gjerningsmenn, etterforskning pågår», opplyser operasjonssentralen i Gudbrandsdal politidistrikt på Twitter.

Politiet opplyser at de har forsøkt å finne bussen hvor jenta angivelig ble voldtatt, men at foreløpige søk ikke har ført dem nærmere et eventuelt åsted.

Omtrent 6 500 mennesker, i all hovedsak russ, er samlet på helgas landstreff på Birkebeiner skistadion.

- Samsvarer ikke helt Jenta ble fraktet til voldtektsmottaket på Gjøvik og tatt hånd om der. Foreløpig har ikke politiet gode spor i saken.

— Vi har ikke klart å få veldig mye opplysninger fra jenta ennå. Vi har gått gjennom bussene for å finne et åsted, men ingen av bussene har samsvart helt med hennes beskrivelser av bussen, sier operasjonsleder Arvid Røste til NTB.

Han forteller at politiet har registrert alle bussene og tatt bilder av dem.

De gikk også gjennom alle bussene en gang til i løpet av de sene nattetimene.

— Hun er naturligvis preget, og dette er en veldig alvorlig sak.

- Likt kledd og beruset Problemet så langt er at alle er likt kledd, og alle har vært mer eller mindre beruset. Vi har så langt ikke klart å finne noen vitner, sier Røste.

Politiet ble varslet om den angivelige voldtekten klokka 01.05. Jenta var i 06-tiden ferdig med oppfølgingen ved voldtektsmottaket, og var da på vei tilbake igjen til Lillehammer.

Politiet håper å få avhørt jenta så raskt som mulig, men Røste sier til NTB det kan hende at jenta trenger å hvile før de får snakket ordentlig med henne.