Politiet etterforsker ikke drapstilståelse

Gjenopptagelseskommisjonen skal granske tilståelse i Moen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at gjenopptagelseskommisjonen for straffesaker skal etterforske en tilståelse en 67 år gammel mann ga på dødsleiet i desember i fjor.

Mannen hevdet at han var ansvarlig for drapet på to kvinner i Trøndelag på 70-tallet.

Siden tilståelsen ble gitt, har det vært uklart om det er det lokale politiet i Sør-Trøndelag eller om det er gjenopptagelseskommisjonen som skulle etterforske tilståelsen.

Fritz Moen ble dømt for drapene på Sigrid Heggheim i 1976 og Torunn Finstad i 1977. Etter at privatetterforsker Tore Sandberg tok tak i det som ble kalt «Norgeshistorien største justismord», ble Moen i 2003 frikjent for drapet på Sigrid Heggheim, men ikke Torunn Finstad.

I kjølvannet av tilståelsen skal drapet på Finstad etterforskes på ny. Dette ønsket i utgangspunktet politiet å gjøre.


I dag har politiet og statsadvokaten i Sør-Trøndelag gått med på at kommisjonen overtar etterforskningen, og kan be om bistand fra det lokale politiet.

Politiet har fått mye kritikk for håndteringen av Moen-saken, men statsadvokat Tor Henrik Dahle sier til Dagbladet.no at inhabilitet ikke er en grunn til at kommisjonen nå overtar hele etterforskningen.

LYKKE: Fritz Moen, her flankert av privatetterforsker Tore Sandberg, jubler over frifinnelsen for Sigrid-drapet i 2003. Foto: Scanpix
LYKKE: Fritz Moen, her flankert av privatetterforsker Tore Sandberg, jubler over frifinnelsen for Sigrid-drapet i 2003. Foto: Scanpix Vis mer