Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterforsker ikke sex-meldingen i Senterpartiet

- Overrasker meg ikke, sier Liv Signe Navarsete.

HVEM GJORDE DET?: Disse mennene var på hytteturen i Åre i 2016, og én av dem sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete. Video: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vest politidistrikt opplyser i en pressemelding onsdag at de ikke kommer til å etterforske sex-meldingen Liv Signe Navarsete fikk en natt i 2016.

- Det mulige straffbare forholdet i saken er i dag over 2 år gammelt. Alvorligheten i det anmeldte forholdet sett i forhold til den ressursbruken som vil gå med til etterforskning tilsier etter vårt skjønn at det ikke er riktig å prioritere saken. Et moment i avgjørelsen har vært at melder har vært kjent med saken i flere år uten tidligere å anmelde den, skriver politiet og fortsetter:

- Den formelle beslutningen for avgjørelsen er at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold. En forholdsmessighetsvurdering inngår regelmessig som begrunnelse for en slik beslutning.

Navarsete raser

Liv Signe Navarsete sier til Bt at hun ikke er overrasket over henleggelsen:

- Politiet etterforsker kun saker med meg når jeg er skurken, ikke der jeg er offer, sier hun til avisa med henvisning til en sak i 2008 der hun satt i bilen da en rådgiver i Samferdselsdepartementet kjørte for fort.

- Da satte politiet i gang etterforskning, og begrunnet det med at det var så stor medieoppmerksomhet rundt saken. Det vil jeg vel si at det har vært rundt denne saken også, sier Navarsete som også måtte la bilen stå i seks måneder ved en anledning etter å ha kjørt for fort.

- Til etterretning

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Dagbladet at han tar politiets vurdering til etterretning.

-Jeg er i Finnmark denne uka. Det er nå naturlig at vi så fort som mulig har et sentralstyremøte, der vi lander saken i tråd med partiets etiske retningslinjer, sier han i en kort kommentar til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om dette får betydning for Ola Morten Moe, som midlertidig har gått av som nestleder i Sp.

Navarsete fikk sex-meldingen på telefonen en natt i 2016 fra en hyttetur i Åre i Sverige, der ti menn var samlet for helgen.

Saken kom fram i offentligheten 11. april i år i Nationen, mer enn halvannet år etter at det skjedde.

Ingen har meldt seg

Ingen av de ti som var på turen har meldt seg. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum satte frist til midnatt natt til torsdag forrige for den ansvarlige til å melde seg. Ingen meldte seg og partiet valgte å anmelde saken.

Vest politidistrikt mottok 26. april en anmeldelse fra Senterpartiet der partiet anmeldte et «mulig straffbart forhold» som gjelder «elektronisk melding med obskønt og trakasserende innhold.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media