Politiet etterforsker medlemsjuks og trygdejuks

Politiet i Haugesund starter etterforskning mot SOS Rasisme for falsk forklaring og bedrageri. Samtidig åpnes det en egen etterforskning mot daglig leder Kjell Gunnar Larsen (55) for trygdejuks.

ETTERFORSKES FOR TRYGDESVINDEL: NAV politianmeldte daglig leder KJell Gunnar Larsen (55) i SOS Rasisme tidlig i høst for trygdesvindel. Nå etterforsker politiet saken. Foto: Jacques Hvistendahl
ETTERFORSKES FOR TRYGDESVINDEL: NAV politianmeldte daglig leder KJell Gunnar Larsen (55) i SOS Rasisme tidlig i høst for trygdesvindel. Nå etterforsker politiet saken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kort tid etter at Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) i sommer leste dokumentene som Dagbladet brukte for å avsløre falske medlemmer og juks i SOS Rasisme, anmeldte han organisasjonen til politiet for bedrageri og falsk forklaring.

I ryggen hadde Lysbakken både regjeringsadvokaten og Økokrim, som gikk gjennom avsløringene og departementets egne funn. Dagbladet avslørte en rekke falske identiteter i SOS Rasismes medlemsregister allerede 7. oktober i fjor. Ved å innrapportere disse som ekte medlemmer til staten, utløses det store summer i pengestøtte.

Også NAV anmeldte Overfor Dagbladet bekrefter politiet i Haugesund at de nå starter etterforskning av SOS Rasisme og organisasjonens mektige daglig leder, Kjell Gunnar Larsen (55).

- Både SOS Rasisme og Larsen etterforskes nå av politiet, i to uavhengige saker. Den første henger sammen med Barne- og likestillingdepartementets anmeldelse. Politietterforskningen av Larsen startet etter at NAV sendte oss en anmeldelse for at han fikk urettmessig utbetalt trygd, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer