Politiet etterforsker mulig korrupsjon i Oslo kommune

Christian Ringes' stiftelse betalte for arbeid i forbindelse med skulpturparken i Ekebergåsen. - Vanlig ordning, ifølge kommunen.

KONTROVERSIELL: Christian Ringnes, her på skulpturjakt i Paris, vil bekoste skulpturer og opparbeidelse av skogsområdet i Ekebergåsen for 300 millioner kroner, men har møtt stor motstand fra lokale beboere. Foto: Jørn H. Moen
KONTROVERSIELL: Christian Ringnes, her på skulpturjakt i Paris, vil bekoste skulpturer og opparbeidelse av skogsområdet i Ekebergåsen for 300 millioner kroner, men har møtt stor motstand fra lokale beboere. Foto: Jørn H. MoenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo etterforsker mistanker om korrupsjon i kommunen i forbindelse med utbyggingen av skulpturparken i Ekebergåsen.

Oslos politikere vedtok i fjor sommer å bygge eiendomsinvestor Christian Ringnes' store skulpturpark i den fredede skogen.

Ringnes' stiftelse har betalt for to kommunalt ansattes arbeid med raskt å jobbe fram forprosjektet for skulpturparken, melder NRK.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier imidlertid at dette ikke er uvanlig.

- Det er den vanlige ordningen at den som ønsker å gjennomføre tiltak, må betale for de faglige utredningene som ligger til grunn for et slikt vedtak, sier Røsland.

Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse som går på korrupsjon.

- Saken etterforskes på vanlig måte, vi vet ikke om det er gjort en straffbar handling eller ikke, sier Rune Skjold som er leder for finans- og korrupsjonsavdelingen i Oslo politidistrikt.

Røsland tror ikke politiet vil avdekke straffbare handlinger.

- Denne saken har skapt mye sinne og aggresjon. Den har vært klaget inn til Fylkesmannen og andre klageorganer flere ganger av folk som ikke føler at de nådde fram.

(NTB)