Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterforsker mulig overgrep i barnehage

Politiet i Askim etterforsker bekymringsmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke mottok politiet i Indre Østfold en anmeldelse fra en familie om mulige overgrep i en barnehage i Askim, melder Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Ifølge avisa har kommunen sendt ut et informasjonsbrev til alle foresatte i barnehagen. I brevet kommer det fram at det er uttalelser fra et barn som har vekket mistanken.

Politiet understreker at de ikke har noen mistenkte i saken.

- Vi etterforsker denne bekymringsmeldingen, det er ingen mistenkte eller siktede i saken, sier politioverbetjent Svend Åge Sletten i Indre Østfold-politiet til Dagbladet.

Han sier de nå og da mottar bekymringsmeldinger fra ulike institusjoner som barnehage og skole om mulig overgrep og vold, og de tar slike type meldinger på alvor.

Politiet innhenter nå informasjon og er i dialog med barnehagen og foreldre. I tillegg til å snakke med familien som anmeldte, har politiet vært i kontakt med et annet foreldrepar som ikke har lignende beskrivelser. Politiet ønsker ikke å kommentere hva det beskrevne mulige overgrepet skal bestå i.

- Vi ønsker at vitner skal få forklare seg fritt om dette i første omgang, sier Sletten.

Virksomhetleder for barnehagesektoren i Askim, Trond Kalhagen, opplyser til Smaalenenes Avis at det er ikke er grunnlag for å mistenke noen av de ansatte og at derfor ikke skal gjennomføres tiltak i barnhagedriften før det eventuelt kommer mer konkret informasjon i saken.

- Det er vår klare oppfatning at det er trygt å sende barn i denne barnehagen, sier Kalhagen til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media