Politiet etterforsker mulig valgfusk

Har startet etterforskning av påstandene om bestikkelser i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Drammen har startet etterforskning av påstandene om at personer i rusmiljøet i Drammen skal ha blitt tilbudt penger for å stemme på Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani ved årets lokalvalg i Drammen.

- Målet med etterforskingen er å undersøke om det foreligger straffbare forhold, opplyser politiet, som allerede har avhørt flere vitner.

Iløpet av uken regner de med at de vil ha funnet ut som det har foregått noe straffbart. 

Slår tilbake

To valgfunksjonærer sier også at de så Ap-politiker Yousuf Gilani følge velgere inn i stemmeavlukker i Drammen på valgdagen. Gilani  hevder imidlertid at han er utsatt for en politisk svertekampanje. 

- En Høyre-mann prøver å slå politisk mynt, sier Gilani ifølge NTB.

Onsdag kveld meldte NRK at to valgfunksjonærer også skal ha reagert på Gilanis opptreden som valgfunksjonær i Øren valgkrets i Drammen på valgdagen.

De to valgfunksjonærene, Per Ottar Johansen og Terje Menkerud, sier begge til NTB at de ved én anledning så Gilani følge en velger helt inn i stemmeavlukket.

- Jeg reagerte på det og sa fra til nestlederen i stemmestyret, sier Johansen.- Politisk mynt Terje Menkerud sier han også så Gilani ved én anledning gi en valgliste for Arbeiderpartiet til en velger.

- Menkerud er Høyre-politiker og når han kommer trekkende med dette, forstår jeg det slik at han prøver å slå politisk mynt på denne saken. Menkerud får se å skjerpe seg og holde seg til saken, sier Gilani til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer