SPERRET AV: Politiet har sperret av et større område for å sikre bevis, etter at 21 år gammel kvinne ble funnet død Väsby i Sverige. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN
SPERRET AV: Politiet har sperret av et større område for å sikre bevis, etter at 21 år gammel kvinne ble funnet død Väsby i Sverige. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSENVis mer

Politiet etterforsker om 21 år gammel kvinne ble drept på løpetur i Sverige. Ingen er pågrepet

Bergingsbil tauet bort svart BMW fra området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag dro en ung kvinne på seg joggeskoene og la ut på løpetur i Upplands Väsby i Sverige. Kvinnen kom aldri tilbake fra joggeturen.

Kvinnen ble meldt savnet onsdag kveld, og politiet iverksatte et omfattende søk i området. Først trodde politiet at kvinnen bare hadde skadet seg. Politiet meldte så i natt at kvinnen var funnet død, og trolig var blitt drept, ifølge Expressen. Ingen er så langt pågrepet i saken.

SISTE: En mann ble tatt inn til avhør i natt, men ble sluppet fri seinere. Fortsatt ingen mistenkte eller pågrepne i saken, ifølge Expressen.

- Politiets teknikere skal nå søke og sikre spor. Akkurat nå består utredningsarbeidet i å finne ut mer om hva som har skjedd med henne, sier Towe Hägg til Aftonbladet.

Søket konsentreres rundt en høyde i skogen.

Mosjonløype Ifølge politiet la kvinnen ut på løpetur i en mosjonløype i området Runby ved 18.30-tiden, ifølge Aftonbladet. Hun var iført svarte løpebukser, ei grønn trøye og lyse sko.

Hun skulle bare løpe tre eller fem kilometer, men kom ikke tilbake til ventet tid. Familien lette så etter kvinnen, og ble urolige da de ikke fant henne. I 21.30-tiden ble hun meldt savnet, og helikopter, hundepatruljer og motorsykler ble satt inn i søket. Klokka 2 i natt fant en hundefører kvinnen død i nærheten av mosjonløypa.

- Ikke normalt Politiet mistenker at hun er myrdet.

HER LØP HUN: Den svenske 21 år gamle kvinnen la ut på løpetur i går. Hun kom aldri hjem. Nå mistenker svensk politi at hun er drept. Foto: Johan Jeppsson
HER LØP HUN: Den svenske 21 år gamle kvinnen la ut på løpetur i går. Hun kom aldri hjem. Nå mistenker svensk politi at hun er drept. Foto: Johan Jeppsson Vis mer

- Ifølge patruljen som fant henne, tyder alt på at noen har tatt livet av henne. Det ser ikke ut som et normalt dødsfall, sier Anna Kling i Stockholm-politiet.

- Omstendighetene gjør at vi har innledet en drapsetterforskning. Hva disse omstendighetene er, kan jeg ikke presisere, sier Towe Hägg, talsmann for politiet i Stockholm, ifølge Aftonbladet.

Politiet har sperret av et større område for å sikre bevis.

- Vi avhører familien, eventuelle vitner og personer som befinner seg i området, fortalte politiets pressetalsperson Towe Hägg.

Svart BMW Kvinnens bil sto parkert ved inngangen til mosjonsløypa. Politiet har gjennomsøkt to biler, en på som står på en skogsvei og en bil med innslått rute som står ved Runby skole. Først trodde politiet hun bare hadde skadet seg.

- Ingenting i familiesituasjonen hennes tyder på at det er blitt begått lovbrudd, sa politiet til Aftonbladet før 21-åringen ble funnet, ifølge NTB.

Ved 7-tida i dag tidlig gjorde politiet beslag i en svart BMW, ifølge Expressen. Bilen sto parkert i nærheten av hvor kvinnen ble funnet drept.

- UNORMALT - Ifølge patruljen som fant henne, tyder alt på at noen har tatt livet av henne. Det ser ikke ut som et normalt dødsfall, sier Anna Kling i Stockholm-politiet. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN
- UNORMALT - Ifølge patruljen som fant henne, tyder alt på at noen har tatt livet av henne. Det ser ikke ut som et normalt dødsfall, sier Anna Kling i Stockholm-politiet. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN Vis mer

Expressen har snakket med eieren av den beslaglagte bilen. Han sier til avisa at han har lånt ut bilen i noen uker og at politeit ringte ham ved 6-tida i dag tidlig. Han sier at personen som lånte bilen av ham satte bilen i fra seg fordi han hørte helikoptre. Han hjalp så til i søkearbeidet.

- Jeg hentet ham på politistasjonen klokka 7 i dag tidlig, sier eieren til Expressen.

SIKRER BEVIS: Politiet har sperret av et større område for å sikre bevis.  Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN
SIKRER BEVIS: Politiet har sperret av et større område for å sikre bevis. Foto: JOHAN JEPPSSON / EXPRESSEN Vis mer