Politiet etterforsker påstått Quart-voldtekt

QUART (Dagbladet.no): En 14 år gammel jente meldte seg for politiet i natt og fortalte at hun var voldtatt i nærheten av Quartfestifvalens campingplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 14 år gamle jenta fra Aust-Agder ønsker ikke å anmelde forholdet etter at hun i natt skal ha blitt voldtatt i natt i umiddelbar nærhet av et campingområde cirka en kilometer utenfor sentrum, mellom Baneheia og Otraelva. Jenta var i byen i forbindelse med Quart-festivalen, men det er usikkert om hun hadde billett.

Jenta tok selv kontakt med politiet i natt, og ble brakt til voldtektsmottaket ved 03.30-tida. Selv om jenta ikke ønsker å anmelde forholdet, fortsetter politiet etterforskningen.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker et mulig seksuelt overgrep. Vi har flere vitner inne til avhør, og skal avhøre flere senere, sier vakthavende jurist, Arne Kjenstad, ved Kristiansand politidistrikt til Dagbladet.no.

Døgnbevoktning

Vaktholdet på campen gjennomføres av et lokalt selskap som heter Pro-safe.

- Campen bevoktes av tolv personer døgnet rundt, og litt flere på nattestid. I tillegg er det streifvakter som går i området rundt, sier styreformann Arild Buli i Quart-stiftelsen til Dagbladet.no.

Han kjenner ikke til noen liknende saker fra tidligere Quart-festivaler.

- Det er trist at sånt skjer, sier han.

40 pågrepet på Quart

Så langt er 40 personer pågrepet på Quart, de fleste for besittelse av mindre kvanta narkotika.

- Det blir jo en god del bruk med så mange tilreisende, men vi ønsker ikke å legge noe skyld på festivalen. Hadde det vært like mye folk på byen i en vanlig uke hadde vi også tatt en god del, sier politiførstebetjent Asbjørn Aabel til Dagbladet.no.

Natt til i dag ble fem tatt for drikking på offentlig sted, tre tatt for urinering, en for tagging, en for promillekjøring, og tre for ordensforstyrrelse, skriver Fedrelandsvennen.