Politiet etterforsker piratdrosje-voldtekt

Politiet i Follo etterforsker en ny piratdrosjevoldtekt. En ung kvinne ble i natt bortført til Hjulet på Gamle Mossevei utenfor Oslo, der to menn skal ha voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om voldtekten 05.09 i natt. Da hadde flere uavhengige vitner sett den unge kvinnen vandre i og utenfor veibanen ved innkjøringen til fornøyelsesparken Tusenfryd under E18 i Follo.

Kvinnen var delvis avkledd, og hun var svært forkommen da hun ble funnet. Politiet var raskt på pletten, og fikk da opplyst at kvinnen var blitt voldtatt av to menn som hun hadde kjørt piratdrosje sammen med. Kvinnen ble brakt til voldtektsmottaket ved legevakten i Oslo, hvor hun ble undersøkt i morges.

- Jeg har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding om hva disse undersøkelsene avdekket, sier politiadvokat Svenn Arild Damslora til Dagbladet.no.

Politiet tar sikte på å avhøre kvinnen i morgen. Hun var for medtatt til å la seg avhøre i dag.

Tok piratdrosjer

Kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, har forklart at hun tok en piratdrosje fra Oslo sentrum i natt. Hun skulle til et sted syd i Oslo, men politiet ønsker foreløpig ikke å opplyse hvor. Av en eller annen grunn satt sjåføren henne av ved på E18 ved Ormøya.

- Relativt raskt etter kom en ny bil med to menn i. De tilbød seg å kjøre kvinnen hjem mot betaling. Kvinnen aksepterte tilbudet, og satt seg inn i bilen. Kvinnen forsto ganske raskt at mennene kjørte en helt annen vei enn hun hadde bedt om, sier Damslora.

Bilen stanset omlag 100 meter nord for kjennemerket Hjulet ved Gamle Mossevei i Ås kommune. Der skal voldtekten ha blitt fullbyrdet utendørs. Politiet mener å ha funnet åstedet, og har i dag foretatt tekniske undersøkelser på stedet. Politiadvokat Svenn Arild Damslora ønsker ikke å kommentere om det er gjort interessante funn på stedet, av hensyn til etterforskningen. Han ønsker heller ikke å si noen om de andre klærne til kvinnen er funnet.

Avhengig av vitner

Politiet vet foreløpig ikke hvor i Oslo kvinnen ble plukket opp, og når. De har avhørt vitnene som fant henne. I tillegg ber de alle som var i området der voldteketen skal ha skjedd, både på nye og gamle Mossevei om å melde seg. Politiet er interessert i alle bevegelser i tidsrommet 04.00 og 06.00. Bilen de to mennene kjørte beskriver som liten og mørk, og de to mennene skal være av norsk opprinnelse. Kvinnen har ikke klart å forklare seg om mennenes alder eller hvordan de så ut.

Politiet mener selve voldtekten skal ha skjedd rundt 04.30. Politiet vil også snakke med sjåføren av den første piratdrosjen som kjørte kvinnen til Ormøya.

- Han kan kaste lys over saken, sier Damslora.

Politiet vil også snakke med mennesker som har kjørt til og fra Ormøya i Oslo i det aktuelle tidspunktet.

Politisamarbeid

Like i nærheten for åstedet har Statens vegvesen flere trafikkregistreringsposter. Dataene fra disse boksene vil bli analysert om kort tid.

I natt gjennomførte politiet i Oslo en uroaksjon mot byens piratdrosjenæring. Tilsammen 65 biler ble kontrollert. Opplysningene fra denne aksjonen vil bli utlevert til politiet i Follo. Oslo-politiet kan dermed sitte på navn til sjåfører eller opplysninger om biler som stemmer overens med det kvinnen vil forklare i avhør, eller det vitner melder fra om.

- Vi vil samarbeide og samkjøre våre opplysninger med Oslo-politiet, og med politidistrikt i omliggende områder, sier Damslora til Dagbladet.no.

KJØRTE HERFRA:</B>Kvinnen har forklart at hun satt på med de to mennene fra brua ved Ormøya i Oslo. Politiet vil snakke med vitner som var i området i natt.
VED HJULET:</B> Voldtekten skal ha skjedd utendørs ved kjennemerket Hjulet (i bakgrunnen) i Ås kommune.