POLITIET SKAL ETTERFORSKE: Toyota Prius som skal ha gått løpsk sjekkes av teknikere etter hendelsen. Espen Olsen i Toyota Norge følger med.
FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
POLITIET SKAL ETTERFORSKE: Toyota Prius som skal ha gått løpsk sjekkes av teknikere etter hendelsen. Espen Olsen i Toyota Norge følger med. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Politiet etterforsker Prius-saken

Gasspedalen skal ha kilt seg fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet har bestemt seg for å etterforske saken der gasspedalen på en Toyota Prius skal ha kilt seg fast under en kjøretur på E18 øst for Kristiansand i forrige uke.

- Vi vil i løpet av de nærmeste dagene ha avhør av de impliserte i denne saken, sier lensmann Kjetil Nygård i Lillesand til VG.

Etter at Heti Hoti (49) fra Søgne torsdag krasjet inn i autovernet i en bil som ifølge ham bare akselererte og ikke lot seg bremse, har politiet fulgt med i saken.

- En medvirkende årsak er fokuset denne saken har fått. Vi har ingen mistenkte og holder alle muligheter åpne, sier lensmann Kjetil Nygård.

Bilføreren fra Søgne forklarte seg tirsdag om hendelsen i et møte med Vegdirektoratet, Norges Automobil-Forbund og Toyota Norge. De var også ute på en kort kjøretur. Hoti ønsker foreløpig ikke å snakke med mediene.

Bilteknisk konsulent Jon Midtveit i NAF sier at bilføreren virket svært preget.

- Han fremsto med stor troverdighet, sier Midtveit.

NAF-konsulenten ønsker ikke å gjengi i detalj hvordan Hoti beskrev de to milene han tilbakela i høy fart på E18, men opplyser følgende:

- Han sa han fikk panikk og trykket og dro i alt i bilen. Girspaken dro han i flere ganger. Gass og brems ble presset ned, sier Jon Midtveit til VG.

NTB