Politiet etterforsker sprengningsuhell i Bodø

- Det kunne gått riktig galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sprengning ved en ny tunnel på veien inn mot Bodø førte til at to boliger ble truffet av steiner. Nå har saken havnet på politiets bord.

NRK skriver om Leiv Finnvald Jacobsen, som tirsdag kom hjem fra jobb og fant en stein som hadde sust gjennom kjøkkenvinduet i huset hans noen hundre meter unna riksvei 80.

Årsaken var Veidekkes sprengning i og ved en tunnel på riksveien. Jacobsen er glad for at han ikke var hjemme da steinen kom gjennom vinduet og mener Veidekke burde ha sikret sprengningen bedre i nærheten av boligfeltet.

- Det er veldig alvorlig det som har skjedd. Mye tyder på at steinen har kommet inn gjennom vinduet med stor fart. Om denne steinen hadde truffet et menneske, hadde det gått riktig galt, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Salten politidistrikt til NRK. Han bekrefter at politiet undersøker hva som har skjedd.

Leder for prosjektet Bypakke Bodø, Odd Inge Bardal, sier det er for tidlig å si noe om hvorfor sprengningen førte til steinsprut på to hus i boligfeltet. Han forklarer at de ser alvorlig på saken.

- Det er vanskelig å si hvordan steinene har passert sikringsmattene vi har i området rundt sprengningene. Vi fikk steinsprut fra begge sprengningene ut på riksvei 80. Nå prøver vi å kartlegge om det er andre hus som er rammet, sier Bardal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram