Politiet etterforsker tyveri av okse på 700 kilo i Vestfold

- Har aldri opplevd det tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Søndre Buskerud har startet etterforskning av det de tror er et ganske så uvanlig tyveri fra en gård på Tandberg i Sande kommune. Det hele startet da de i dag tidlig fikk en telefon fra en gårdbruker som ikke kunne finne igjen en av oksene sine.

- Bonden har saumfart området, og den er ikke der, sier Ronny Andersen, politiførstebetjent i Søndre Buskerud-politiet, til Dagbladet.

Politiet - og bondens - første teori var at oksen hadde stukket av. Men så la de merke til noen spor på stedet.

- Vi har funnet noen spor som kan være fra et tyngre kjøretøy med tilhenger. Bonden har ikke kjørt i dette området selv, og vi ser nå for oss at noen kan ha stjålet den, sier Andersen.

- Har dere opplevd liknende tidligere?

- Til tross for at vi ikke bor og jobber på landsbygda, har vi aldri opplevd tidligere at noen har stjålet en okse på 700 kilo.

- Det skal visst være fullt mulig å stjele et dyr på denne måten, men det er klart: Det krever en viss kjennskap og type utstyr, sier Andersen.

Han sier politiet er interessert i tips fra alle som kan ha sett noe i området, særlig i går kveld og i natt.

- Alle observasjoner fra området kan være interessant. Bonden teller opp dyrene sine hver morgen og kveld, og det var i dag morges han oppdaget at en manglet, sier Andersen.

I enkelte områder i USA er kvegtyveri for øvrig et såpass stort problem at dyrevernmyndighetene har etterforskere som jobber utelukkende med problemstillingen. En av dem er Jerry Flowers i Oklahoma , som radiokanalen NPR portretterte i 2014.