Politiet etterforsker voldtekt av 13-åring i Haugesund. Fire menn siktet

Det er også mistanke om seksuelle handlinger mot en annen 13-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av en 13 år gammel jente i Haugesund. Det er også mistanke om seksuelle handlinger mot en annen 13-åring.

Av de fire mennene er tre i slutten av tenårene og i 20-årene, mens en fjerde er i 40-årene. De har, ifølge politiet, utenlandsk opprinnelse. De ble innbrakt til politistasjonen fra en leilighet i sentrum av Haugesund søndag formiddag, skriver Haugesunds Avis.

De fire er nå siktet for voldtekt av eller medvirkning til voldtekt av en 13 år gammel jente, og for å ha utsatt en annen 13 år gammel jente for seksuelle handlinger.

- Vi har tre av dem i arrest på politihuset. Den fjerde er dimittert, sier politijurist Marte Engesli i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Politiet gikk til aksjon etter at omsorgspersoner til den ene 13-åringen meldte ifra om saken. Jentene skal ha kommet i kontakt med de fire mennene gjennom sosiale medier og avtalt å treffe dem. De skal så ha blitt ført til den ene mannens leilighet, skriver Haugesunds Avis.

- Vi prioriterer nå å få avhørt de tre som vi har i varetekt. Det er også en høy prioritet å få avhørt de to jentene, sier Engesli.

Fordi jentene er så unge, vil de få såkalt tilrettelagt avhør. Det vil tidligst skje mandag.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om noen av de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

(NTB)