Politiet etterforsker voldtekt av 14-åring på russetreff

Område ved Kristiansten festning sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trondheim etterforsker en voldtekt av en 14 år gammel jente på et russetreff i byen natt til tirsdag.

- Det var i forbindelse med russefeiringen og sammenkomsten ved Kristiansten festning at vi ble kontaktet av Natteravnene om at en ung jente hevdet hun var blitt utsatt for et overgrep, sier operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Voldtekten skal ha skjedd like før midnatt mens mange hundre ungdommer festet. Jenta ble tatt hånd om av Røde Kors-personell på stedet og deretter kjørt til voldtektsmottaket på St. Olavs hospital, opplyser operasjonslederen.

Ingen beskrivelse Politiet sperret av området der den unge jenta har fortalt at overgrepet skjedde og var i 5-tida ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene på stedet.

Steindal sier de foreløpig ikke har noen beskrivelse av gjerningsmannen.

- Vi har ingen beskrivelse, og det er en helt ukjent gjerningsmann her.

Steindal forteller at den angivelige voldtekten skjedde i et lite kratt- og skogholt i nærheten av festningen. Ifølge Adresseavisen ble jenta utsatt for overgrepet ved en sti i et skogområde 5-600 meter unna.

Fyrverkeri i magen På grunn av jentas unge alder har politiet ennå ikke avhørt henne. Det blir trolig foretatt et dommeravhør på dagen tirsdag.

Også natt til 1. mai i fjor ble russearrangementet på Kristiansten festning åsted for en lignende hendelse da en 14 år gammel jente ble utsatt for et voldtektsforsøk.

Ved nettopp Kristiansten festning ble en jente truffet i magen av fyrverkeri som hadde blitt avfyrt fra en russebuss. Jenta ble kjørt til legevakta for kontroll, men ble ikke alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder Steindal til Adresseavisen.

Russebuss brant Mange steder i landet melder politiet om mye berusede ungdommer natt til 1. mai, men gjennomgangsmelodien er at det stort sett har gått bra. Dog med en god del meldinger om bråk, feststøy og forstyrrelser av natteroen.

I Oslo gikk siste dag av russetreffet på Tryvann av stabelen, men uten alvorlige hendelser for politiet å ta tak i.

- Arrangementet på Tryvann er akkurat avsluttet og det mest alvorlige var nok brannen i en russebuss. Alle kom seg ut. Ellers har det vært ganske hektisk med en del fyll og spetakkel der oppe, men det har gått greit, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt i 5-tida.

Han sier det har vært så mye som 10.000 russ på det meste under det tre dager lange russetreffet på Oslos tak.

(NTB)