Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterforskes for trakassering av romfolket

Grunn til å se nærmere på sakene, mener Spesialenheten.

- TRAKASSERES: Romleiren på Årvoll i forrige uke. Personene på bildet er ikke nødvendigvis knyttet til Spesialenhetens etterforskning.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- TRAKASSERES: Romleiren på Årvoll i forrige uke. Personene på bildet er ikke nødvendigvis knyttet til Spesialenhetens etterforskning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i sommer fikk politiet 24 anmeldelser mot seg fra romfolk og foreningen Folk er Folk. Anmeldelsene gjaldt blant annet urettmessig bortvisning, bortkjøring, rasisme, trakassering og tyveri av eiendeler.

- Vi har bestemt oss for å åpne etterforskning i fem av sakene. De resterende har vi fortsatt til vurdering, og i løpet av de neste to ukene vil vi ta en endelig avgjørelse i de også, sier Helle Gulseth til NTB.

 Hun leder etterforskningsavdelingen for Sør-Norge i Spesialenheten for politisaker, som har ansvaret for å etterforske anmeldelser mot politiet.

- Det er 24 saker, og hver av dem skal behandles enkeltvis. Det er derfor omfattende arbeid å kartlegge alle sakene, sier Gulseth.

Overfor Dagbladet opplyser Spesialenheten at det er navngitte fornærmede i alle sakene, og at det er aktuelt å avhøre flere av de påståtte ofrene.

- Terskelen for å starte etterforskning er at det er rimelig grunn til å se nærmere på saken. Vi får se hvor mange vi eventuelt trenger å snakke med, men vi gjør alt for å få tak i dem om det blir aktuelt, sier Gulseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media