Politiet etterforskes for trakassering av romfolket

Grunn til å se nærmere på sakene, mener Spesialenheten.

- TRAKASSERES: Romleiren på Årvoll i forrige uke. Personene på bildet er ikke nødvendigvis knyttet til Spesialenhetens etterforskning.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- TRAKASSERES: Romleiren på Årvoll i forrige uke. Personene på bildet er ikke nødvendigvis knyttet til Spesialenhetens etterforskning. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere i sommer fikk politiet 24 anmeldelser mot seg fra romfolk og foreningen Folk er Folk. Anmeldelsene gjaldt blant annet urettmessig bortvisning, bortkjøring, rasisme, trakassering og tyveri av eiendeler.

- Vi har bestemt oss for å åpne etterforskning i fem av sakene. De resterende har vi fortsatt til vurdering, og i løpet av de neste to ukene vil vi ta en endelig avgjørelse i de også, sier Helle Gulseth til NTB.

 Hun leder etterforskningsavdelingen for Sør-Norge i Spesialenheten for politisaker, som har ansvaret for å etterforske anmeldelser mot politiet.

- Det er 24 saker, og hver av dem skal behandles enkeltvis. Det er derfor omfattende arbeid å kartlegge alle sakene, sier Gulseth.

Overfor Dagbladet opplyser Spesialenheten at det er navngitte fornærmede i alle sakene, og at det er aktuelt å avhøre flere av de påståtte ofrene.

- Terskelen for å starte etterforskning er at det er rimelig grunn til å se nærmere på saken. Vi får se hvor mange vi eventuelt trenger å snakke med, men vi gjør alt for å få tak i dem om det blir aktuelt, sier Gulseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer