Politiet etterforsket de to mennene for drap på Paul Simmons. Da de ble pågrepet mener politiet at de var i ferd med å drepe en 49-åring

Siktelsen utvidet.

SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.
SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har utvidet siktelsen mot de to mennene (33 og 35) som er siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons til også omfatte drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Det bekrefter politiadvokat Christian Hatlo overfor Dagbladet. De to mennene framstilles for ny varetektsfengsling i morgen, og Hatlo ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før det.

De to mennene er nå siktet for å ha forledet Simmons og 49-åringen til å innta narkotiske stoffer. 

Det var VG som først omtalte saken.

Spaning Paul Simmons døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. Politiet mener Simmons ble dopet ned og drept, og Dagbladet får opplyst at det skal ha blitt funnet flere ulike stoffer i 25-åringens blod. Først i mars ble de to mennene pågrepet og siktet, etter at politiet blant annet hadde spanet på de to mennene.

Ifølge VG var de to siktede mennene og 49-åringen samlet i 49-åringens leilighet på Oslos vestkant for å feire 49-åringens bursdag. Politiets spanere fulgte med, og aksjonerte etter det de oppfattet som mistenkelig adferd i leiligheten. De pågrep de to mennene og 49-åringen, som skal ha vært tydelig redusert og ruspåvirket. Politiet behandlet mannen på stedet, før han ble fraktet bort i ambulanse.

- Vi reddet trolig livet til 49-åringen, sier Hatlo til VG.

Jakke-etterforskning De to nå draps- og drapsforsøksiktede mennene ble tidligere i høst dømt for henholdsvis heleri og heleri og tyveri av et parti Canada Goose-jakker. Mannen politiet nå mener ble forsøkt drept av de to har også vært under etterforskning i Canda Goose-saken, men er ikke dømt for dette.

DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

Begge de to siktede mennene nekter straffskyld.

- Han nekter straffskyld, og er fortvilet over at etterforskningen trekker ut sånn i tid, sier advokat Hans Olav Bytingsvik, 35-åringens forsvarer, til Dagbladet.

33-åringens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, sier at klienten stiller seg uforstående til siktelsen.

Mor takker politiet Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet har tidligere kunnet fortellet at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. 

Dagbladet har vært i kontakt med Paul Simmons' mor. Hun sier oppfølgingen fra politiet i saken har vært veldig bra. 

- En stor takk fra familien til Oslo-politiet for en kjempeinnsats i forbindelse med etterforskningen, og at de tok oss på alvor fra dag en, sier moren på vegne av familien til Dagbladet. 

De to siktede mennene er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 33-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 33-åringen. Vis mer

Politiet undersøker også om den siktede 35-åringen kan ha hatt befatning med en dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.

- Jeg kan bekrefte at vi ser på et dødsfall fra 2006, hvor en av de siktede var til stede. Vi etterforsker nå denne saken, sa politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet i mai i år.

Som i Simmons-saken var 35-åringen til stede i forkant da en 26 år gammel mann fra Bergen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo i slutten av august 2006. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram