ROTOREN SKADD: Politiet mener rotoren kom borti et trekk under landing på yachten «Bacarella» i Byfjorden. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
ROTOREN SKADD: Politiet mener rotoren kom borti et trekk under landing på yachten «Bacarella» i Byfjorden. Foto: Paul S. Amundsen / DagbladetVis mer

Løst trekk trolig årsaken til helikopterstyrten

Politiet etterlyser bagasje fra helikopteret

Er fremdeles ikke helt sikre på identiteten til to av de involverte i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vest politidistrikt melder i formiddag at et løst trekk trolig var årsaken til helikopterstyrten i Bergen onsdag. Tidligere i dag har Bergens Tidende meldt at en presenning traff rotoren.

«Etterforskningen har gitt god dokumentasjon, inkludert en rekke videoer og bilder som viser hendelsesforløpet. Etterforskningen har vist at helikopteret ved landing har vært utsatt for en ytre påvirkning. Et trekk som dekket en bensintank, har truffet rotoren og mye tyder på at dette er en medvirkende eller en direkte årsak til at helikopteret styrtet», skriver politiet i en pressemelding.

Raskt på stedet: Like etter at et helikopter styrtet i vannet ved en yacht i Sandviken i Bergen, kom flere båter til unnsetning. Video: Dagbladet / TipserVis mer Vis mer

Politiet skriver videre at de ikke har grunnlag for å mistenke menneskelig svikt eller teknisk feil, og at de avventer en endelig rapport fra havarikommisjonen.

Det antas at alle de involverte i ulykken er briter, men siden politiet bare har funnet ett pass, er dette fremdeles formelt uklart. De ber derfor om at eventuelle funnede personlige eiendeler blir innlevert av publikum.

En 57-åring ligger fremdeles kritisk skadd på sykehus, mens de to andre er utskrevet, melder NTB. Bare én av dem er avhørt.

Politiet understreker at etterforskningen er krevende, bl.a. pga. alle de ulike landene involvert. Yachten helikopteret skulle lande på, er registrert på Caymanøyene, helikopteret er britisk, mens ulykken skjedde i Norge.

«Etterforskningen vil søke og avklare hvilket regelverk som gjelder i forhold til landingen på båten. Så langt har ikke politiet holdepunkter for at forholdene rundt dette ikke var i orden», skriver de.