Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterlyser bilder og nabovitner fra Ammerud i døgnene før mann (34) ble funnet drept i koffert

- Vi prøver å kartlegge ulike bevegelser.

UNDERSØKTE ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere jobbet på åstedet fram til i går ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UNDERSØKTE ÅSTEDET: Politiets kriminalteknikere jobbet på åstedet fram til i går ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når ble 34-åringen som ble funnet drept og partert på Ammerud i Oslo fredag i forrige uke drept?

Det spørsmålet forsøker politiet nå å komme til bunns i. Blant annet ved å henge opp små plakater i nærområdet der drapet ble begått, med beskjed om at alle som var i Ammerud- og Kalbakken-området fra kl. 10 onsdag 27. april til kl. 07.30 fredag 29. april og som har tatt bilder eller video om å melde seg.

- Vi prøver å kartlegge ulike bevegelser i området på best mulig måte, og har derfor bedt om at de som kan ha tatt bilder eller videoer i et relativt romslig tidsrom om å melde seg, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Dagbladet.

Den drepte 34-åringen bodde på Kalbakken, like vel Ammerud.

Mandag sa Kirkhorn til Dagbladet at drapet skjedde «noe tid» før deler av 34-åringen ble funnet i en koffert som to av de siktede i saken forsøkte å få med seg opp mot et skogholt ved Ammerud skole.

Bodde på Kalbakken Politiet mener 34-åringen ble drept i leiligheten som den siktede 24-åringen disponerer på Ammerud i Oslo. Leiligheten ligger i tiende etasje i en boligblokk, og politiets teknikere jobbet der fram til og med tirsdag ettermiddag.

Hvorfor liket endte i kofferten er ikke helt klart for politiet.

DREPT: Venner og sørgende har lagt ned blomster og hilsner på stedet der 34-åringen ble funnet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DREPT: Venner og sørgende har lagt ned blomster og hilsner på stedet der 34-åringen ble funnet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- De har flyttet kofferten et stykke, men det er litt uklart hvorfor de endte der de gjorde, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Opprullingen av drapet startet da politiet ble varslet av en kvinne som så de to mennene på en gangvei ved Ammerud skole. De to fraktet en koffert og skal ha slitt med å få den med seg. Senere skulle det vise seg at deler av den drepte 34-åringen lå i kofferten.

24-åringen erkjenner Politiadvokat Kirkhorn sier dødsårsaken fortsatt ikke er helt klarlagt.

Den tidligere voldsdømte 24-åringen som disponerte leiligheten der 34-åringen ble drept har erkjent at han begikk drapet. De to andre siktede, en 26 år gammel kampsportutøver som fra før er siktet for å ha skutt og skadet en mann og en kvinne i starten av 20-årene, har forklart at de var på stedet da 34-åringen ble drept, men de nekter for å ha medvirket til drapet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart