Politiet etterlyser bilfører etter Rakkestad-drap

Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren av en mørk bil som er observert i Rakkestad sentrum omkring tidspunktet da 82 år gamle Einar Johannes Bodal ble drept av en ukjent gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bilen er observert av et vitne rundt klokken 04.00 natt til onsdag 17. desember. Den kjørte ned Storgata i Rakkestad sentrum og ned Erling Østbyes gate i relativt stor fart. Bilen beskrives som en eldre bil, mørk av farge, muligens stasjonsvogn. Vi er interessert i å få identifisert bilen, slik at vi kan komme i kontakt med føreren for å få sjekket den ut av saken, forteller førstebetjent Arnfinn Sandstad ved Kriminalpolitisentralen til NTB.

Han understreker at Kripos ikke arbeider utfra teorien at bilføreren er gjerningsmannen.

Sterk motorlyd

- Et annet vitne, som bor i Storgata, våknet på samme tidspunkt på natten. Han har antakeligvis hørt samme bil, men da har bilen kjørt motsatt vei, inn i Storgata i stor fart. Vitnet mener bilen hadde en sterk motorlyd, sier Sandstad.

Det er ennå ikke klart når Bodal ble drept, men politiet mener begge vitneobservasjonene fant sted i det tidsrommet de synes er interessant.

- Tidsrommet fra da Bodal sist ble sett tirsdag 16. klokka 15.00 og fram til da han ble funnet klokka 15.00 dagen etter er interessant. Det er noe usikkert når drapet fant sted. Vi ønsker opplysninger fra publikum angående hele dette tidsrommet, understreker Sandstad.

Slag mot hodet

Bodal ble drept av slag/vold mot hodet.

- Det er ikke funnet noe vi konkret kan si ble brukt som drapsvåpen. Alt jeg kan si er at vi har sikret flere gjenstander som skal undersøkes nærmere.

Det har vært spekulert i motivet for drapet. En teori har vært at drapsmannen var ute etter penger 82-åringene skal ha hatt liggende hjemme.

- Teknikerne holder fortsatt på å jobbe med å sikre spor. Vi har ikke hatt verken tid eller anledning til å se etter penger.

Ukjent gjerningsmann

Vi har ikke fått noen opplysninger som bekrefter at han har hatt penger hjemme, sier Sandstad.

15 etterforskere arbeider med å nøste opp bakgrunnen for det brutale drapet på den pensjonerte industriarbeideren. Han innrømmer at politiet har fått få tips i saken.

- Dette kan ha sammenheng med at det dreier seg om et lite, relativt rolig område, mener Sandstad.

Politiet tror at en eller flere ukjente personer en eller annen gang i tidsrommet tirsdag ettermiddag/kveld natt til onsdag tok seg inn i Bodals hus. Selv om politiet karakteriserer gjerningsmannen som ukjent, kan Bodal ha kjent drapsmannen, som kan ha kjent til ryktene som har svirret i Bodals lokalmiljø om at han var en mann med mye penger.