Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterlyser bilfører

Politiet gikk ut med konkrete spor i forsvinningssaken på Østensjø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, holdt ved 12-tida en pressekonferanse om forsvinningen til Sigrid Schjetne (16).

Der fortalte hun at politiet nå ønsker mer informasjon om to konkrete vitneobservasjoner:

• Ved 24-tida var to gutter i Låveveien, rett ved barnehagen der Sigrids mobil, sokk og sko ble funnet. De to guttene skal ifølge vitner ha gått rundt med et videokamera.

- De to guttene kan ha filmet stedet, og det er viktig for oss å se hva som eventuelt ligger der, sier Rohde om observasjonen til Dagbladet.

• Ved 00.15-tida skal en personbil ha blitt observert stående med lysene på rett utenfor barnehagen der Sigrids mobil, sokk og sko ble funnet. Politiet har ingen fargebeskrivelse av bilen.

Rohde forteller at bilen ble observert av forbipasserende på rundt 50-60 meters avstand. Politiet kjenner verken farge eller merke på bilen.

Både sjåføren og de to filmende guttene bes melde seg til politiet snarest.

Kriminalsak Rodhe opplyste videre at Sigrids forsvinning nå etterforskes som en kriminalsak.

- På bakgrunn av den tiden som har gått, to og et halvt døgn, frykter vi at det har skjedd noe kriminelt med Sigrid, sa Hanne Kristin Rohde.

- Derfor jobber vi med dette som en krimsak, men håper at vi tar feil, fortsatte hun.

I går fortalte hun at en SMS ble sendt med Sigrid Schjetnes mobiltelefon ca. 00.15. Det er fortsatt ikke klart om det var Sigrid selv som sendte denne SMS-en.

Videre er også tidspunktet for denne også usikkert, ettersom det har å gjøre med innstillinger på denne mobiltelefonen i gjøre, forklarte Rohde.

Sokk til krimteknisk undersøkelse I løpet av det siste døgnet har det blitt gjort flere funn av både politiet og de mange hundre frivillige som har søkt etter Sigrid.

Rohde forteller at det er funnet mengder av gjenstander, og at dette er forventet ved ett slikt søk.

Men ett funn skiller seg ut.

- Under et søk som ble foretatt i går ble dett funnet en sokk. Dette er spesielt interessant ettersom den kan ligne på sokken funnet ved barnehagen. Begge sokkene er nå sendt til krimteknisk undersøkelse for å finne ut av om dette er et par.

Politiet har nå fått inn over 300 tips i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media