Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterlyser bilistene som kjørte bak bilføreren som er siktet for å ha drept Tom (16)

Overvåkningsbildet viser sekundene før dødskrasjen.

RETT FØR DET SMALT: Politiet ønsker kontakt med førerne av de to bilene som er sist i rekka på dette bildet. På bildet er siktede på vei mot ulykkesstedet, som kan ses helt øverst til venstre i bildet. Foto: Politiet
RETT FØR DET SMALT: Politiet ønsker kontakt med førerne av de to bilene som er sist i rekka på dette bildet. På bildet er siktede på vei mot ulykkesstedet, som kan ses helt øverst til venstre i bildet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike ønsker å komme i kontakt med førerne av de to bilene som kjørte bak mannen i 20-årene, som er siktet for uaktsomt drap på 16 år gamle Tom Pettersen.

Pettersen ble påkjørt og drept på E6 ved Kløfta i Akershus i lørdag kveld. 16-åringen ble påkjørt da han prøvde å hjelpe føreren av en annen bil som hadde kjørt av veien.

- Vi ønsker å komme i kontakt med dem, slik at de kan si noe om hvordan siktede har kjørt på E6 fram til ulykkesstedet, sier Laila Totland Langstrand, politioverbetjent på Ullensaker lensmannskontor, til Dagbladet.

Bildet som politiet har sluppet i dag er tatt fra et overvåkningskamera på veien, og viser situasjonen rett før siktede kjørte inn i ulykkestedet. Det er mulig å se nødblinken på bilen som ble påkjørt.

Politiet på Romerike fikk først melding om hendelsen klokka 23.31 lørdag kveld. En Oslo-mann kjørte en Toyota Avensis, og sier han snurret 3-4 ganger på det glatte føret før han endte i støyskjermen ved siden av veien. 16-årige Pettersen var en av flere vitner som gikk av sin bil for å hjelpe. Føreren av bilen som snurret snakket søndag med Dagbladet.

DREPT: Tom Pettersen. Foto: Privat / Politiet
DREPT: Tom Pettersen. Foto: Privat / Politiet Vis mer

Mens vi prøvde å se hvordan det gikk med bilen min, og lette etter ulike ting som hadde ramlet ut av den, hørte vi et voldsomt smell, sa han.

- Det var en gutt som sto utenfor den parkerte bilen. Han ble truffet av denne tredje bilen som kom, og som mistet kontrollen, sa han.

Politiet har i dag også sendt ut et bilde av 16 år gamle Pettersen, i samråd med de pårørende.

• Les også: Camillas siste hilsen: - I natt mistet en bror, sønn, venn og ikke minst en fantastisk person, Tom, livet sitt i en tragisk ulykke.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media