Politiet etterlyser burgunder bil etter brann på «Dødens gård»

Gården som ligger på Vestsida i Søndre Land, ble totalskadd i brannen.

«DØDENS GÅRD»: Dette bildet av gården ble tatt i 2009. I begynnelsen av juni i år brant gården ned til grunnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«DØDENS GÅRD»: Dette bildet av gården ble tatt i 2009. I begynnelsen av juni i år brant gården ned til grunnen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Gjøvik ønsker informasjon om en burgunder varebil i forbindelse med brannen på Vollheim gård som fikk tilnavnene «Skrekkens gård» og «Dødens gård» etter drapssaken i 2008.

Totalskadd Gården som ligger på Vestsida i Søndre Land, ble totalskadd i brannen om morgenen søndag 2. juni. Huseieren mente brannen måtte være påsatt.

Seksjonssjef Rune Otterstad ved etterforskningsseksjonen i Vestoppland politidistrikt sier tirsdag at vitner politiet har snakket med forteller at de har sett en burgunder Citroën Berlingo eller lignende bil ved gården da brannen startet.

Otterstad opplyser at bilen er blitt beskrevet som en Citroën Berlingo, men det kan også være lignende biler, som for eksempel en Peugeot Partner, Renault Kangoo eller andre.

- Lyst - Det var lyst da bilen ble sett, men bilen kan ha alt fra en mørk rødfarge til nærmere brun, understreker Otterstad.

Politiet ønsker kontakt med føreren av bilen og ber folk som kan ha opplysninger om bilen om å ringe politiet.

Gården fikk de uhyggelige tilnavnene etter at Ragnar Bjertnæs Abrahamsen ble funnet drept på gården i romjula 2007. Senere ble også liket av Jan Petter Aarstad funnet i en brønn på gården.

Søskenparet Berit og Knut Arne Thorstensen ble begge dømt til 21 års fengsel, mens Ole Kristian Bjørnsen ble dømt til 19 års fengsel. En fjerde tiltalt ble frikjent for medvirkning til drap.

(NTB)

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.