Politiet etterlyser drosje etter drosjedrap

Drosjesjåfør Taher Hamidi kan ha blitt lurt i en felle av en av sine egne kolleger. Politiet etterlyser nå en drosje i forbindelse med knivdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk ut med den oppsiktsvekkende etterlysningen torsdag ettermiddag. Den stillestående drosjen skal natt til søndag ha blitt observert i Travbaneveien på Forus i Stavanger - altså helt i nærheten av parkeringsplassen der Hamidi ble funnet drept søndag morgen.

En mannsperson skal ha oppholdt seg i eller like ved bilen.

Det knytter seg litt usikkerhet til eksakt tidspunkt for observasjonen, men enten er den trolig gjort klokka 01.00 eller klokka 03.30.

- Rart

- Vitnet kjørte forbi stedet ved to anledninger og ikke sikker på når drosjen sto der, forteller politiadvokat i Rogaland politidistrikt, Monica Furustøl.

Politiet vil ikke utelukke at drosjebilen er Hamidis egen, men etter det NTB har grunn til å tro finner ikke politiet denne teorien veldig sannsynlig. Tvert om kan det tyde på at politiet mistenker mannen som er observert ved bilen for å sitte på svært viktig informasjon i saken.

- Vi synes det er rart at vedkommende ikke har meldt seg. Vi er svært interessert i tips om mannen og drosjen, sier Furustøl.

Ber om hjelp

Politiet tok torsdag ettermiddag kontakt med drosjesentralene i Stavanger-området for å prøve å finne ut om noen av dem har hatt en bil i dette området på det aktuelle tidspunktet. Politiet sier at de ikke er kjent med hvilket selskap drosjen tilhørte eller om lyset i taxiskiltet på taket var slått på.

De vil heller ikke ut med om vitnet som har meldt seg er en kvinne eller en mann, men bekrefter at vitnet var på ute på jobb da observasjonen ble gjort.

Syklisten som politiet etterlyste onsdag er nå tilnærmet sjekket ut av saken.

- Vi ønsker nå å flytte fokus fra denne mannen til drosjebilen, forteller politiinspektør Ernst Rossebø.

- Internt oppgjør

Personer NTB har snakket med i drosjemiljøet i Stavanger-området tror ikke det er snakk om noe regulært drosjeran.

Derimot lanserer samtlige teorien om at det kan dreie seg om et internt oppgjør i det kurdiske miljøet som Hamidi selv var en del av.

Den tidligere geriljasoldaten skal ved minst en anledning tatt loven i egne hender og banket opp en annen mann i det kurdiske miljøet. Miljøet skal også ha vært svært turbulent den siste tiden.

Siste sikre observasjon av Hamidis bil i bevegelse er klokken 23.50 lørdag kveld. Drøye sju timer senere ble 37-åringen funnet knivdrept i sin egen drosje. Verken pengevesken eller mobiltelefonen manglet etter det brutale drapet.

(NTB)

DREPT: Taher Hamidi.
SISTE STOPP: Hamidi kjørte selv bilen sin til den øde parkeringsplassen der han ble drept.