Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet etterlyser en burgunder eller vinrød bil i Sigrid-saken

Politiet har nå fått inn over 1700 tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det er nå over ni døgn siden Sigrid forsvant da hun var på vei hjem fra en venninne like etter midnatt natt til søndag 5. august på Østensjø.

- Vi har fått kontakt med de som trolig var i området med bilene vi etterlyste for en stund tilbake. Disse er sjekket ut av saken, sier leder for voldseksjonen i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, på en pressekonferanse.

Ny etterlysning Politiet har foreløpig ingen konkrete spor etter den savnede jenta og jobber utifra en rekke teorier. Sigrid kan ha blitt bortført i bil, hun kan ha valgt en annen vei hjem, eller tatt t-banen, enten frivillig eller med tvang.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med eieren av en burgunderrød eller vinrød personbil som har vært i låveveien eller nærliggende områder den aktuelle natten mellom 24.00 og 00.30, sier Metlid.

Politiet har nå fått inn over 1700 tips i saken.

- Vi jobber fortsatt med full styrke på denne saken og sjekker ut tipsene vi får inn. Vi har bedt om å få forlenget bistand fra Kripos, sier Metlid.

Tips fra utlandet Politiet har vært ute og søkt etter tips.

- Vi har fått inn noen interessante tips som vi har sendt hundepatruljer på, men det har ikke gitt noen resultater, sier Metlid til Dagbladet.

- Vi har også fått noen få tips fra utlandet, men dette har ikke gitt noen resultater, fortsetter politikvinnen.

Utover nyheten om bilene, er det lite nytt i Sigrid-saken.

- Vi vet ikke noe mer nå om hva som har skjedd med Sigrid, men holder alle muligheter åpne. Vi har kommet lenger i etterforskningen, sier Metlid.

- Er det noen funn som tyder på at dette er en kriminalsak?

- Nei, ikke konkret, men vi har ingen grunn til å tro at hun har forsvunnet frivillig, sier Metlid til Dagbladet.

Mange tips om biler En av tingene politiet prøver å få oversikt over er Sigrids liv på sosiale medier. De hadde i utgangspunktet tilgang til hennes Facebook-konto gjennom en app på telefonen, men mistet senere tilgang da de ba selskapet sperre kontoen.

Det jobbes også med å kryssjekke alle opplysninger som er kommet inn om biler som har vært i området i det aktuelle tidsrommet. Politiet ba forrige uke føreren av en sølvgrå Golf som skal ha blitt sett ved barnehagen om å melde seg.

Tidlig i søket ble det funnet en ankelsokk, som lignet den som ble funnet ved barnehagen, men denne er sjekket ut av saken. Enda en ankelsokk ble lørdag funnet like ved Skøyenåsen skole, men politiet vet ikke hvem denne tilhører.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet i snart to uker.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet i snart to uker. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media