Politiet etterlyser iraker med navn og bilde

Tekniske funn på åstedet gjør at politiet i Kongsvinger nå vil gå ut med fullt navn og bilde på irakeren som er siktet for å ha drept Cathrine Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle irakeren ble torsdag siktet og etterlyst både innenlands og utenlands internt i politiet. Mannen er siktet for å ha drept Cathrine Halvorsen i hennes leilighet i Kongsvinger tidligere i uken.

Søndag ettermiddag fikk politiet resultatene fra analysene av funn som ble gjort på åstedet. Resultatene har styrket politiets mistanker mot tyrkeren, og det har også tilbakemeldinger fra vitner som er blitt vist bilder av den mistenkte 32-åringen.

- Vi ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å gå inn i detaljer om hva slags tekniske funn vi har sikret oss, men disse sammen med vitneobservasjonene gjør at vi nå går ut med fullt navn og bilde på den drapsmistenkte, opplyser politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere ytterligere om de er på sporet av irakeren eller har ledetråder på hvor han nå befinner seg. Flere aviser har skrevet at politiet tror han har flyktet til England, uten at noen politikilder har villet bekrefte dette.

Den 32 år gamle irakeren bodde på et asylmottak like i nærheten av den dreptes bosted og disponerte i tillegg en leilighet i samme blokk som Cathrine Halvorsen bodde. De to kjente hverandre fra før ettersom irakeren i en kortere periode hadde jobbet på samme sted som Halvorsen.

(NTB)

Siktede Azad Ghaleb Ali er 32 år gammel og irakisk statsborger.