EKSPLOSJON: Politiet og FBI etterforsker bomben som gikk av i Chelsea-området i New York lørdag. Foto:  REUTERS / Rashid Umar Abbasi     / NTB scanpix
EKSPLOSJON: Politiet og FBI etterforsker bomben som gikk av i Chelsea-området i New York lørdag. Foto:  REUTERS / Rashid Umar Abbasi / NTB scanpixVis mer

Politiet etterlyser mann (28) etter New York-bombinga

FBI har aksjonert mot en leilighet i New Jersey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i New York etterlyser 28 år gamle Ahmad Khan Rahami, som knyttes til bomben som gikk av på Manhattan lørdag. Alle som befinner seg i New York har fått et varsel om å se etter mannen.

Ifølge CBS News tror politiet at Rahami tilhører en terrorcelle.

Amerikanske myndigheter sier samtidig at de ser sakene i New York og New Jersey i sammenheng.

FBI-agenter og politiet har i dag aksjonert mot en leilighet i nærheten av togstasjonen i Elizabeth i New Jersey, der fem improviserte sprengladninger ble funnet i en bag.

Etter helgens eksplosjoner i New York og New Jersey tror myndighetene at det finnes mulige terrorceller i de to delstatene, opplyser tjenestemenn til CNN.

Eksploderte

FBI opplyser at flere improviserte sprengladninger ble funnet i en bag nær en togstasjon søndag kveld, hvorav én eksploderte da den skulle uskadeliggjøres av bombegruppens robot. Ingen ble skadd i forbindelse med eksplosjonen.

Elizabeth-ordfører Christian Bollwage sier sprengladningene ble funnet av to menn som oppdaget bagen i en søppelbøtte ved togstasjonen, og de skal ha sett ledninger og et rør stikke ut av bagen.

En politikilde sier til New York Times at det dreier seg om rørbomber.

Funnet av rørbombene kommer etter tre angrep på ett døgn i USA. Amerikanske myndigheter sier det ikke er noen bevis for at angrepene er koordinert, men etterforsker dem som mulige terrorhandlinger.

Flere avhørt

Fem personer er avhørt etter at bilen de satt i ble stoppet i en FBI-kontroll i Brooklyn søndag kveld, ifølge en embetsmann og en politiansatt.

FBIs talskvinne Kelly Langmesser ville ikke gi ytterligere detaljer enn at kjøretøyet var av interesse for den pågående etterforskningen.

Ingen av personene er blitt siktet for noe, og etterforskningen fortsetter, opplyser Langmesser.

Tre angrep

29 mennesker ble såret da en bombe eksploderte i New York lørdag kveld. Noen timer senere gikk det av en bombe i nabodelstaten New Jersey. Ingen ble skadd.

I St. Cloud i delstaten Minnesota knivstakk og såret en mann ni personer lørdag før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bombeangrepene i New York og New Jersey.

(NTB/Dagbladet)