ETTERLYST: En navngitt mann er etterlyst etter knivstikkingen på Ellingsrud i Oslo torsdag. Mannen som ble knivstukket døde lørdag som følge av skadene. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Knivdrap på Ellingsrud

Politiet etterlyser mann etter knivdrap i Oslo

Politiet etterlyser en navngitt 23-åring etter at en mann i 20-åra ble knivstukket på Ellingsrud torsdag kveld. Fornærmede døde av skadene lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble knivstukket på Ellingsrud torsdag, er død, opplyser politiet.

- Torsdag kveld 7. september ble vi oppringt om en knivstikking på Ellingsrud. Fornærmede døde i dag på bakgrunn av skadene han ble påført. Etterforskningen resulterte i at en 23 år gammel mann er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, sier leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt, Kjetil Moen, på en pressekonferanse i dag.

ETTERLYST: Younes Boutaliss (23) er etterlyst av politiet.
ETTERLYST: Younes Boutaliss (23) er etterlyst av politiet. Vis mer

Politiet har ikke lyktes i å lokalisere gjerningspersonen. De etterlyser en navngitt mann, som skal være den eneste siktede i saken.

- Den siktede er 23 år gamle Younes Boutaliss. Han er 173 høy, har brunt, rødlig hår. Torsdag kveld var han ikledd grønn jakke, mørk hettegenser og blå dongeribukse.

- De er bekjente og vi har grunn til å tro at det var en konflikt. Vi vil ha informasjon slik at mannen kan bli pågrepet. Det er gjort tekniske undersøkelser, rutinemessige søk i registrene på fly også videre, uten at det er gjort direkte søk på personen, sier Moen.

- Vi har grunn til å tro at det er en konflikt dem i mellom. De er bekjente, men vi ønsker ikke gå i detalj på hva en eventuell konflikt kan være. Vi ønsker heller ikke gå ut om miljø, men siktede er en kjenning av politiet, fortsetter han.

Politiet har ingen opplysninger på at han er i utlandet, men han er etterlyst, og dersom han skulle finne på å rømme landet, blir han fanget av politiet utenlands.

- Hva vet vi om våpenet?

- Det ble meldt om en knivstikking. Vi kan ikke si at det er en kniv, men det er brukt et stikkredskap.

Knivstukket ved T-banen

Politiet fikk klokka 21.48 torsdag kveld melding fra AMK om at en person hadde blitt knivstukket ved T-banestasjonen på Ellingsrudåsen i Oslo.

Personen, som er en mann i 20-åra, ble kjørt til Ullevål sykehus med stikkskader.

- På stedet ble han behandlet for mulige stikkskader på overkroppen. Tilstanden hans er fortsatt kritisk, uttalte Guro Sandnes, vaktleder ved krimvakta i Oslo, til Dagbladet fredag morgen.

Politiet ønsker tips på 226 69 966.