Skyting ved kjøpesenter i København:

Politiet etterlyser mann etter skytedrama i København

En mann og en kvinne ble skutt. 

SKUDD AVFYRT: Dansk politi er i kveld utenfor Lyngby Storsenter i København, der flere skudd skal være avfyrt. Foto: Mathias Øgendahl / BT
SKUDD AVFYRT: Dansk politi er i kveld utenfor Lyngby Storsenter i København, der flere skudd skal være avfyrt. Foto: Mathias Øgendahl / BTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en skyteepisode i Lyngby Hovedgate i nærheten av et kjøpesenter i København, melder dansk politi i 19-tida tirsdag kveld.

To personer - ifølge Ekstrabladet en mann og en kvinne - er truffet av skuddene, og tilstanden er kritisk for ett av ofrene, ifølge politiet. I et butikkvindu er flere skuddhull.

Politiet leter nå etter gjerningspersonen. Det skal være en mann, cirka 30 år, som var svart kledd, skriver danske TV 2. Politiet etterlyser også en liten hvit bil i forbindelse med skytingen.

Ifølge danske BT er et stort politioppbud er på stedet. De skriver at øyenvitner melder om kaotiske tilstander.

- To personer er skutt. En person er kritisk skadd. Vi er i gang med å sperre av området nå, sier Nordsjælland-politiets Henrik Alstrup til avisa 20.10-tida.

- Båret ut

- Nå skal vi i gang med etterforskningen. Det er en stor oppgave, og ennå kan vi ikke si noe om motiv eller hvem som står bak dette, sier han.

Ifølge Ekstrabladet er mannen kritisk skadd etter å ha blitt truffet i ryggen.

Ekstrabladet har snakket med en kvinne ved navn Line. Hun fikk med seg hvordan to ambulanser kom kjørende, tett etterfulgt av politi.

- Jeg så to skuddhull i ruten til Sticks N'Sushi, og kort tid etter ble en fyr båret ut derfra på båre, sier hun.

Det er ikke kjent hvor mange skudd som er avfyrt.

BT har snakket med en person som var i kjøpesenteret Magasin, som skal ligge like ved det aktuelle kjøpesenteret.

- Jeg var i øverste etasje med min kone. Et vindu var åpent, så vi hørte fem, seks skudd. Vi kikket på hverandre og ble enige om at det måtte være skudd. Ut av vinduet så jeg flere kvinner som løp fra stedet og gjemte seg, sier vitnet til avisa.

Flere skriver i kveld på Twitter at de opplevde hendelsen som ubehagelig, og at folk nå står utenfor senteret i sjokk.

- Ikke si noe mer

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med politiet i Nordsjælland.

- Jeg kan bekrefte at det har blitt avfyrt skudd ved Lyngby Storsenter, men jeg kan ikke si noe mer akkurat nå, sa vaktsjef ved Nordsjællands politi, Henrik Alstrup til BT tidligere i kveld.

Er du på stedet? Har du tips, bilder, video eller innspill? Kontakt oss på 00 47 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.