Gravid 32-åring knivdrept i Danmark:

Politiet etterlyser mistenkt mann: 
- Kvinne hørte to skrik fra parken. Så kom en mann løpende ut, løftet oppgitt på armene og løp tilbake igjen

Gjerningsperson fortsatt på frifot.

MOBILT POLITIKONTOR: I dag har Københavns Vestegns Politi satt opp et mobilt politikontor i parken der den gravide kvinnen ble drept. Foto: Københavns Vestegns Politi / Twitter
MOBILT POLITIKONTOR: I dag har Københavns Vestegns Politi satt opp et mobilt politikontor i parken der den gravide kvinnen ble drept. Foto: Københavns Vestegns Politi / TwitterVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld ble en 32 år gammel kvinne drept da hun gikk tur med sin søsters hund i Elverparken i Herlev, vest for København.

Hun ble funnet livløs i parken klokka 19.15, og ble kort tid senere erklært død på stedet, skriver BT.

DREPT I PARKEN: Kvinnen ble funnet livløs i parken fredag kveld, og ble etter kort tid erklært død på stedet. Foto: Københavns Vestegns Politi / Twitter
DREPT I PARKEN: Kvinnen ble funnet livløs i parken fredag kveld, og ble etter kort tid erklært død på stedet. Foto: Københavns Vestegns Politi / Twitter Vis mer

32-åringen var gravid i sjuende måned.

- Hun ble stukket gjentatte ganger med kniv. Det er usedvanlig og bestialsk at en kvinne som er gravid i sjuende måned blir drept, sier kommunikasjonsansvarlig Claus Buhr ved Københavns Vestegns Politi til Dagbladet.

Døgnbemannet

Fortsatt er ingen pågrepet for drapet. Motivet er ukjent og politiet etterforsker saken bredt.

I dag har de foretatt omfattende søk etter gjerningsvåpenet - uten hell, ifølge Buhr.

- Vi har nå satt opp et mobilt politikontor inne i parken. Det ligger cirka 50 meter fra åstedet, og vil være bemannet døgnet rundt. Vi ønsker å stå der på denne måten for at alle som kan ha tips i saken kan komme og fortelle politiet om det, sier Buhr.

Hørte skrik

Politiets viktigste spor per nå er en vitnebeskrivelse av en mann som skal ha kommet løpende ut av parken fredag kveld, forteller han.

- En kvinne som var ute og luftet sin hund i parken fredag kveld har fortalt at hun hørte to skrik fra parken, og etterpå så hun en mann komme løpende ut. Vi er meget interessert i å komme i kontakt med denne mannen. Han kan være et sentralt vitne eller en gjerningsmann, sier Buhr.

Mannen skal også ha stoppet opp , løftet oppgitt på armene - og deretter løpt inn i parken igjen, ifølge vitnet, som har gitt følgende signalement av ham til politiet:

  • 28-30 år.
  • Cirka180 cm høy.
  • Tynn/spinkel kroppsbygning.
  • Markert og smalt ansikt.
  • Iført svart jakke med hette, sorte bukser og mørke sko.

Er mistenkt

Til danske BT sier visepolitiinspektør Peter Malmose at mannen nå har fått status som mistenkt - ettersom han ennå ikke har meldt seg for politiet.

- Vi vil gjerne finne ut av hvem denne mannen er. Vi lurer på hvorfor han ikke har meldt seg, og kan ikke utelukke at han er gjerningsmannen, sier Malmose til avisa, men tilføyer:

- Det kan også tenkes at mannen av uvisse årsaker ikke har hørt om saken, og derfor heller ikke vet at han er mistenkt.

Politiet har på nåværende tidspunkt ingen andre mistenkte i saken, sier Malmose til BT.

Etterforskningen så langt tyder på at 32-åringen ikke kjente gjerningspersonen, skriver BT. Både kvinnens omgangskrets og familie er avhørt. Politiet har også snakket med faren til hennes ufødte barn, skriver avisa.