Politiet etterlyser navnet på 180 mulige drapsofre

Politiet i Los Angeles fant bildene av kvinnene hos den mistenkte seriedrapsmannen Lonnie David Franklin Jr.

180 KVINNER: Politiet i Los Angeles publiserte 180 bilder av kvinner de ikke vet hvem eller hvor er. Bildene ble funnet hjemme hos en mistenkt seriedrapsmann og politiet utelukker ikke at flere av kvinnene kan være drapsofre. Foto: AP/Jae C. Hong/sCANPIX
180 KVINNER: Politiet i Los Angeles publiserte 180 bilder av kvinner de ikke vet hvem eller hvor er. Bildene ble funnet hjemme hos en mistenkt seriedrapsmann og politiet utelukker ikke at flere av kvinnene kan være drapsofre. Foto: AP/Jae C. Hong/sCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag publiserte politiet i Los Angeles i USA bildene av 180 kvinner. Alle bildene har blitt funnet hjemme hos en mistenkt seriedrapsmann, opplyser politiet i en pressemelding.

Lonnie David Franklin Jr. ble pågrepet 8. juli i år. Politiet mener 57-åringen står bak drapene på ti kvinner og en mann helt tilbake til 1985.

SERIEDRAPSTATT: Lonnie David Franklin Jr. nekter straffskyld for de 11 drapene han er mistenkt for å stå bak. Foto: AP/Scanpix
SERIEDRAPSTATT: Lonnie David Franklin Jr. nekter straffskyld for de 11 drapene han er mistenkt for å stå bak. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mannen fikk kallenavnet «the Grim Sleeper» av avisa L.A Weekly på grunn av lengden mellom drapene. Franklin Jr. nekter straffskyld i sakene.

Mannen skal drept sju kvinner mellom 1985 og 1988. Så skal han ha drept i 2002, 2003 og i 2007, skriver Los Angeles Times. Ifølge avisautelukker ikke politiet at han kan stå bak flere drap i mellomtida.

Han etterforskes for mer enn 30 andre saker, men politiet har blant annet ikke DNA-bevis og sliter med å nagle ham til drapene selv om modus ligner andre drap han skal ha begått.

Det er blant derfor politiet har gått ut med bildene av 180 mennesker som er funnet i hans hjem.

Politiet etterlyser navnet på 180 mulige drapsofre

- Det er vårt ansvar å identifisere disse kvinnene. De kan være i live og i god form, men vi trenger å være sikre, sier drapsetterforsker Dennis Kilcoyne i Los Angeles-politiet.

Politiet håper nå kvinnene melder seg eller at de som kjenner igjen personene på bildene tar kontakt med politiet.

Politiet etterlyser navnet på 180 mulige drapsofre

Siden pågripelsen i juli har politiet mottatt mer enn 75 telefoner fra bekymrede familiemedlemmer og venner av mennesker som er savnet, skriver Los Angeles Times.

- Det kommer til å bli mange spekulasjoner om tilstanden til kvinnene på bildene. Akkurat nå vet jeg ikke svaret, sier Kilcoyne til avisa.

Politiet etterlyser navnet på 180 mulige drapsofre