Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

Politiet etterlyser par i 20-åra

Sier at mistanken mot den siktede 17-åringen er styrket.

MØTTE PRESSEN: Torsdag ettermiddag informerte politiadvokat Herdis Traa pressen om at politiet etterlyser et par i 20-åra. Paret skal ha gått tur i området der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Politiet ønsker å komme i kontakt med et par i 20-åra som kan ha gjort observasjoner av betydning for oppklaringen av drapet på Sunniva Ødegård (13).

- Vi har fått tips om at det kan være et par i 20-åra som spaserte i Kråkeveien [på Varhaug] mellom klokka 22 og 23 søndag kveld. Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med dem, i tilfelle de har gjort observasjoner av betydning for etterforskningen, sier Herdis Traa, talsperson for påtale i Sør-Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Traa sier også at mistanken mot den 17-årige gutten som er siktet for drapet, er styrket, men vil ikke gå inn på hvorfor.

80 tips

Politiet opplyste tidligere i dag at de har fått inn ca. 80 tips og avhørt rundt 40 personer i forbindelse med drapet, men fremdeles ønsker flere tips.

De meddelte også tidligere at dagens avhør med 17-åringen ble lite fruktbart, da gutten nektet å svare på spørsmål. Det eneste som er klart etter avhøret, er at han fremdeles nekter for å ha drept Ødegård.

- Vi vil forsøke et nytt avhør, men dette er det ikke satt noe tidspunkt for, sa Herdis Traa i en pressemelding.

Erkjente innbrudd

Også i går mislyktes politiet i å få en fullstendig forklaring fra den drapssiktede gutten, som selv avbrøt avhøret. Han erkjente imidlertid å stå bak innbruddet i Trekløveren barnehage på Varhaug kort tid før politiet antar at han drepte Ødegård.

Traa opplyser at avhørene med 17-åringen foregår på politihuset i Stavanger, med forsvarer Tor Inge Borgersen og en erfaren avhører fra Kripos til stede.

- Er det noen spesielle hensyn å ta?

- Han er ennå ikke voksen, og ja, vi er opptatt av å behandle ham forsiktig og skikkelig, sier Traa.

Etter planen skal gutten i morgen overflyttes til Bergen, til ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel.

Ukjent motiv

Sunniva Ødegård ble funnet død noen minutter over klokka 03 natt til mandag, kort vei fra hjemmet. Faren satte i gang en leteaksjon i 23-tida etter at hun ikke kom hjem for kvelden.

Politiet har vært tilbakeholdne med å gi opplysninger i saken, og har ikke kommentert hva som kan være motivet for drapet. De har heller ikke sagt noe om hvordan Ødegård ble drept.

MINNES: Mange har lagt ned blomster og lys der Sunniva Ødegård (13) ble funnet død. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MINNES: Mange har lagt ned blomster og lys der Sunniva Ødegård (13) ble funnet død. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I går saumfarte etterforskere to containere og en trappeoppgang på Varhaug, men meddelte ikke hva de lette etter, eller om de fant noe.

Den siktede guttens forsvarer Tor Inge Borgersen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Personer med opplysninger i saken kan kontakte politiet på [email protected] eller telefonnummer 51 89 94 27.