Politiet etterlyser sjåfør

Politiet etterlyser sjåføren til mannen som er siktet for å ha drept Anne Slåtten i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er usikker på hvordan 41-åringen kom seg fra Førde til nabokommunen Gaular, og vil gjerne ha kontakt med vedkommende som eventuelt ga mannen skyss bare få timer etter at Slåtten ble drept, melder NRK.

41-åringen skal ha reist fra Førde til nabokommunen Gaular om morgenen den 6. juni, en tur som tar en halvtime med bil. Klokken halv ti om morgenen skal det siktede ha kommet på besøk til sin søster som også bor i Gaular.

Men politiet skal mangle informasjon om hvordan mannen kom seg til nabokommunen.

I følge VG sjekker nå politiet et titall nachspiel som ble holdt i Førde den helgen Slåtten ble drept. Etterforskerne vil ha klarhet i om 41-åringen har vært på et av disse og eventuelt kan ha blitt kastet ut fra en slik senfest.

- Vi ber alle som kan ha vært i kontakt med siktede søndag morgen og søndag, om å ta kontakt med politiet, sier lensmann Kjell Fonn i Førde til VG. Anne Slåtten ble drept om morgenen søndag 6. juni, og ble funnet dagen etter.

Den siktede 41-åringens forsvarer, Ivar Blikra, påpeker DNA-funnet i Slåtten-saken ikke nødvendigvis er noe bevis for at mannen har drept henne.

- Det er flere mulige forklaringer på hvordan den siktedes DNA kan ha havnet på åstedet, sier Blikra til Stavanger Aftenblad. (®NTB)